Hollannin maajoukkueen toppari Matthijs de Ligt sanoo, ettei kadu siirtoaan Ajaxista Juventukseen.

Ajaxin kapteenina toiminut De Ligt, 20, oli yksi kesän siirtoikkunan halutuimmista pelaajista, jonka perässä oli myös Barcelona. Monet lähteet uskoivatkin hänen siirtyvän Barcelonaan, johon liittyi aikaisemmin jo hänen joukkuekaverinsa Ajaxista, keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong.

Heinäkuun puolivälissä Juventus kertoi kuitenkin voittaneensa kilpailun huippulupauksesta. De Ligt solmi hallitsevan Italian mestarin kanssa viiden vuoden sopimuksen ja Ajax sai kipparistaan 85 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Juventuksen harmiksi konkaritoppari Giorgio Chiellini loukkaantui vakavasti heti kauden alussa, mutta se tarkoitti de Ligtille näytönpaikkaa. Hollantilaisnuorukainen on nauttinut Torinossa suurta vastuuta, mutta hän on saanut kritiikkiä esityksistään.

Kesällä Barcelonan akatemiajohtajaksi tullut Patrick Kluivert keskusteli de Ligtin siirrosta Juventukseen Mundo Deportivon haastattelussa. Kluivert sanoi, ettei ollut itse taivuttelemassa maanmiestään Kataloniaan, mutta hän epäili, että de Ligtiä on ruvennut kaduttamaan, että hän valitsi Italian Serie A:n uudeksi osoitteekseen.

– En henkilökohtaisesti yrittänyt vakuuttaa häntä liittymään Barcelonaan. Kerroin vain hänelle positiivisia asioita Barcelonasta seurana ja kaupunkina.

Patrick Kluivert palasi viime kesänä Barcelonan palvelukseen edustettuaan seuraa aiemmin pelaajana. Kuva: Getty Images

– Puhumme tietysti loistavasta puolustajasta, joka teki lopulta päätöksensä. Uskon, että hän katuu sitä nyt hieman, mutta sellaista se on.

– Elämässä on tehtävä päätöksiä. Välillä tehdään hyviä ja välillä huonoja päätöksiä, ja niistä on opittava, kommentoi Kluivert.

De Ligt sanoi Voetbal Primeurin haastattelussa, että Kluivertin jutuissa ei ole perää.

– En kadu sitä, että siirryin Juventukseen. He puhuvat ja kirjoittavat kaikenlaista.

– Se saattaa vaikuttaa todelta, jos Kluivertin kaltainen ihminen sanoo jotain tuollaista, mutta se on oikeasti vain hänen olettamuksensa.