Kepa Arrizabalaga vai David de Gea? Ehkei tällä kertaa kumpikaan. Espanjalaislehti Marca uskoo, että Espanjan perjantaisessa EM-karsintaottelussa torjuntavuoron saa maajoukkueen kolmosvahti Pau López.

– Meillä on kolme mahtavaa maalivahtia. Jos kaikki menee hyvin ja he pitävät tasonsa, voitte nähdä kaikkien kolmen pelaavan EM-karsintojen aikana, Espanjan valmentaja Robert Moreno totesi medialle kesäkuussa päävalmentajapestinsä virallistuessa.

Kaikki on mennyt karsinnoissa jota kuinkin valmentajan toiveen mukaan ja EM-kisapaikka on enää viimeistä sinettiä vailla. Sen Espanja voi ottaa, jos se kukistaa perjantaina Cádizissa Maltan. Ja Marca uskoo, että torjuntavuoron saa 24-vuotias López.

189-senttinen torjuja siirtyi täksi kaudeksi AS Romaan, ja valtasi välittömästi ykkösvahdin paikan. López on pelannut yhtä vaille kaikissa Roman otteluissa, ja on päästänyt 15 pelissä 17 maalia. A-maajoukkueessa López on pelannut toistaiseksi vain varttitunnin, viime marraskuisessa ystävyysottelussa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Vaihtopenkillä hän on ollut kaikissa Espanjan A-maaotteluissa kesän 2018 MM-kisojen jälkeen.

[readmore from=Espanja]

Kolmosvahdin pelaamisen todennäköisyyttä lienee sekin, että Espanjalle Malta-pelin tuloksella ei ole suurta merkitystä. Toki voittoa jalkapallokääpiöstä haetaan kisapaikan varmistamiseksi, mutta olisi valtava sensaatio, jos Espanja ei sitä ota.

Lisäksi hyvällä karsintojen loppusuoralla on merkitystä sikäli, että Espanja haluaa lopputurnausarvontojen ykköskoriin. Lohkovoittajien vertailussa ei kuitenkaan oteta huomioon otteluita lohkojensa kuudenneksi sijoittuvia maita vastaan, ja tällä hetkellä Malta on jäämässä oman lohkonsa jumboksi. Malta-peli käy siis Espanjalle samalla hyvästä testiottelusta. Maanantainen Romania-ottelu on Espanjalle huomattavasti tärkeämpi.