Espanjan politiikan syksyä on jälleen hallinnut Katalonian tilanne. Maan tuomioistuin langetti useille Katalonian poliittisille johtajille pitkät, 6-9 vuoden vankeustuomiot, ja kansa lähti lähes välittömästi barrikadeille. Kuohunta ei ole ollut näkymättä jalkapallossakaan, sillä valtavien mielenosoitusten seurauksena muun muassa El Clásico jouduttiin siirtämään lokakuulta joulukuulle.

FC Barcelonakin otti vankeusrangaistuksiin nopeasti kantaa omassa tiedotteessaan. Nyt kannan ottaminen jatkuu myös kentän puolella, sillä Barcelona julkaisi tämän kauden nelospaitansa. Siinä se pitää ylpeästi esillä Katalonian värejä.

Keskiviikkona myyntiin tulleessa neljännessä peliasussa on neljä punaista raitaa keltaisella pohjalla. Paidan designia inspiroi Katalonian lippu ”La Senyera”. Paitaa markkinoidaan teemalla ”ho portem dins”, ”se on sisällämme”.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
Descubre todos los detalles de la cuarta equipación del Barça
📲 barca.link/dFsV50x8Coc
❤️ #HoPortemDins

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
No importa de dónde venimos.
Desde hace muchos años, lo sentimos.
Y desde hace 120, lo llevamos dentro
#HoPortemDins ❤

Seuran tiedotteessa uutta peliasua kuvaillaan näin:

– Paita on kunnianosoitus seuran juurille ja 120-vuotiselle historialle. Sinä aikana seura on vakiintunut maailmalle avoimeksi toimijaksi, jossa urheilu ymmärretään ilmiönä, joka rakentaa siltoja ihmisten välille, kadottamatta yhteyttään Kataloniaan sekä sen kulttuuriin ja arvoihin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Barcelonalla on yhden kauden aikana neljä eri peliasua. Paidasta on omat versionsa sekä Barcan mies- että naisjoukkueelle.

Barcelonan Twitter-videossa paitaa esitellään myös sanoin ”se virtaa suonissamme ja tässä pienessä maassamme”.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
Ya tienes disponible la nueva equipación del Barça en nuestra Barça Store del Camp Nou