Ei yhtään pelaajaa Barcelonasta, ei Real Madridista. Ei ketään Atléticosta. Eikä ensimmäistäkään kandidaattia edes Valenciasta tai Sevillasta.

La Liga julkaisi tiistaina kolme ehdokastaan sarjan lokakuun parhaiksi pelaajaksi. Mielenkiintoista on, että pelaajat tulevat Villarrealista, Alavésista ja Granadasta. Näitä seuroja tai pelaajia ei ole kovin usein totuttu palkintolistoilla näkemään.

Villarrealista ehdolle pääsi kamerunilaishyökkääjä Toko Ekambi. 27-vuotias Ekambi teki lokakuun neljässä ottelussaan kolme maalia.

Alavésin kandidaatti Lucas Pérez on suurelle yleisölle vähän tutumpi nimi Deportivo- ja Arsenal-taustansa takia. 31-vuotias Pérez viimeisteli lokakuun neljässä pelissään neljä maalia ja syötti yhden. Marraskuun puolella Pérez vielä jatkoi jo kuuden pelin mittaiseksi venähtänyttä maaliputkeaan.

Kolmas ehdokas löytyy tolppien välistä. Granadan 25-vuotias maalivahti Rui Silva piti nollan kahdessa lokakuun neljässä ottelussaan, jotka alkukauden yllättäjä Granada myös voitti. Kahdessa tappiopelissä selän taakse meni pallo yhteensä seitsemän kertaa.