Samuel Umtitin jatkuvat loukkaantumiset ovat olleet pitkään tapetilla Barcelonassa.

Ranskalaistoppari oli Barcan ehdottomia onnistujia kaudella 2017-18. Kauden lopussa tuli polvivamma, joka olisi pitänyt hoitaa kerralla kuntoon. Umtiti kuitenkin halusi pelata MM-kisoissa – maksoi mitä maksoi. Sen mies on myöhemmin myöntänyt julkisesti.

Käytännössä koko viime kauden alkupuolisko meni sivu suun uusiutuneen polvivamman vuoksi. Umtitin toivuttua loukkaantumisesta avauksen paikat oli jo jaettu. Tällä kaudella odotettiin, että Umtiti taistelisi Clément Lenglet’n kanssa avauksen paikasta. Jälleen tuli kuitenkin loukkaantuminen, joka on vienyt Umtitilta käytännössä koko alkukauden. Keskuspuolustaja on pelannut vasta yhden ottelun.

Nyt Marca kertoo, että Barcelona haluaa reagoida kapeaan toppariosastoonsa hankkimalla sinne vahvistuksen. Tarkka nimikin on jo tiedossa: Flamengon Rodrigo Caio.

Caio on ehtinyt jo 26 vuoden ikään ja hän on pelannut Brasilian maajoukkueessa neljä ottelua, mutta siirto Eurooppaan ei ole toteutunut. Se oli lähellä 2015, jolloin Caion piti siirtyä silloisesta seurastaan São Paulosta Valenciaan 12 miljoonan euron kaupassa.

Caio sopii profiililtaan hyvin Barcelonaan. Ensisijaisesti mies on toppari, mutta tarvittaessa hän voi pelata myös keskikentän pohjalla tai oikeana pakkina.

Barcan lisäksi miehen perässä on Marcan mukaan seuroja Englannista ja Italiasta. Mahdollisen siirtosumman arvioidaan nousevan 30 miljoonan euron hujakoille, mikä sulkenee osan kiinnostuneista seuroista ulos.