Haluatko tietää, milloin futisääni Tuomas Virkkusella on mennyt kylmät väreet pitkin selkää?

Virkkunen kertoo Valiocast-podcastissa unohtumattomimpia kokemuksiaan selostajana. Juuri kun Virkkunen ja podcastin isäntä, Laliiga.comin sekä Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä, ovat keskustelleet Virkkuselle kaikkien aikojen kovimmista pelaajista, kaksikko intoutuu jauhamaan futishistoriaa muuttaneista tarinoista.

Perttilä avaa pelin Alfredo Di Stéfanolla, ja Virkkunen jatkaa kohdassa 59.32:

– Minulla tulee jo vähän kylmiä väreitä. Nuo ovat ihan sairaan hienoja juttuja.

– Muistan jo aikanaan, mikä sai minut suurin piirtein värisemään, kun johonkin Barcelonan peliin valmistauduin. Tästä on siis monta, monta vuotta aikaa.

– Kun [Johan] Cruijff oli vielä Barcassa, hän oli käynyt Bordeaux’ssa solmimassa esisopimuksen yhden kaverin kanssa. Hän oli siis siirtymässä Barcelonaan, ja se oli niin sanotusti done deal. Sen piti tapahtua tammikuussa tai seuraavana kesänä, en muista tarkkaan.

Lue myös: Muistatko vielä huikean Pedro-tarinan? Tuomas Virkkunen paljastaa, miten tarina syntyi – ”Kaveri lähetti viestin, että mitä v*ttua siellä tapahtuu?”

– Sitten tuli [Barcelonan puheenjohtaja Josep Lluís] Núñez, joka ilmoitti Cruijffille, että tämä saa potkut. Samalla meni se sopimus.

Kuuntele Valiocast-jaksosta, kenestä pelaajasta lopulta oli kyse. Paljastamme sen verran, että kyseinen pelaaja liittyy Barcelonaa vahvemmin Real Madridiin.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Mitä selostaminen vaatii ja miten siihen valmistaudutaan? (1:20 alkaen)
  2. Miten Virkkunen pyrkii kehittämään itseään selostajana? (20:14)
  3. Mistä Pedro-tarinassa oikein oli kyse? (32:53)
  4. Millainen Virkkusen polku on ollut tähän asti? (39:56)
  5. Mitä tulevaisuuden suunnitelmia Virkkusella on? (46:41)
  6. Virkkusen unohtumattomimmat ottelut ja kaikkien aikojen pelaajat (56:36)

Valiocast-jakson voit kuunnella alta. Valiocastin jaksoja pääset kuuntelemaan Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.