Moni jalkapalloilija rentoutuu vapaa-ajallaan pelaamalla golfia. Niin myös Real Madridin walesilaistähti Gareth Bale, jonka tilanne madridilaisseurassa on yhä arvoitus.

Balen on huhuttu haluavan siirtyä muualle Realissa vuosi vuodelta pienentyneen vastuun myötä. Laiturin välit Realin ranskalaismanageriin Zinédine Zidaneen eivät myöskään ole espanjalaismedian mukaan kovin lämpimät.

Espanjalaismedia, muun muassa Marca, on myös vitsaillut siitä, että golfin pelaaminen on Balelle mielekkäämpää kuin pelata Real Madridissa. Siihen Real Madridin lääkintätiimissä vuosina 1994-2007 työskennellyt Alfonso del Corral ei ota kantaa, mutta sanoo, ettei jatkuva golfin pelaaminen ainakaan auta Balen loukkaantumiskierteeseen, joka ei vaan tunnu päättyvän.

Del Corralin mukaan golf voi hyvinkin olla yksi ratkaisevista tekijöistä Balen vammahelvetissä.

– Jos olisin Real Madridin lääkintätiimin johtaja tänä päivänä, kieltäisin golfin, del Corral sanoi ja selitti ratkaisuaan alaselkään ja lantioon kohdistuvalla kuormituksella.

– On selvää, että tämä lihasryhmä voi ottaa osumaa selkärangan liikkeen takia, mikä vaikuttaa myös muihin alueisiin. Se on kulma, jota pitäisi välttää, hän jatkoi.

On spekuloitu, voisiko Balen kipukynnys olla poikkeuksellisen matala, jonka takia hän on jatkuvasti sairastuvalla.

– Kyse ei ole kivusta, vaan kyse on tulehduksesta ja siitä, toimiiko hänen kroppansa oikein, del Corrail selitti El Golazo de Golille.

– Jostain syystä hänen nilkkansa, pohkeensa, lihaksensa, mitkä tahansa, pettävät hänet. Ne ylikuormittuvat ja leikkaavat kiinni. Se ei tarkoita etteikö hän voisi pelata. Totta kai hän voi pelata jonkinlaisen kivun kanssa, mutta hän olisi vaivaantunut eikä siinä olisi järkeä.

Bale on tälläkin hetkellä loukkaantuneena, mutta tiettävästi kyse ei ole pitkästä toipumisajasta.