La Ligaan täksi kaudeksi noussut Granada on sarjan kärjessä, kun kautta on pelattu kymmenen kierrosta. Lauantaisen El Clásicon siirryttyä joulukuulle Barcelona ja Real Madrid ovat tosin pelanneet ottelun vähemmän, mutta kaikesta huolimatta Granadan saavutus on komea. 20 pistettä kymmenestä pelistä on taatusti enemmän kuin juuri kukaan uskalsi odottaa.

Granadan uudelleensyntymisestä kertoo paljon sekin, että sen pistesaalis 20 on yhtä paljon pisteitä kuin Granada sai viimeisen kokonaisen La Liga -kautensa aikana kaudella 2016-2017.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Granada (20) ha logrado tantos puntos en esta Liga (en 10 jornadas) como en su anterior Liga en Primera (20 puntos para ser último en 2016-17).

Granada nousi sarjakärkeen, kun se kukisti kotikentällään Real Betisin 1-0. Granadan vire on ollut erityisen rautainen kotonaan, sillä viimeisten kahdeksan kuukauden aikana se on hävinnyt kotikentällään vain yhden pelin – elokuun lopussa Sevillaa vastaan. Viiden La Ligan kotiottelun saldo on 12 pistettä, ja ainoastaan puhtaan pelin Barcelonalla on esittää parempi saldo.

Ottelun ainoa maali syntyi 61. minuutilla hieman kyseenalaisen tilanteen jälkeen. Betisin pelaaja koki tulleensa rikotuksi kaksinkamppailutilanteessa, mutta tuomari Mateu Lahoz antoi pelin jatkua. Carlos Fernandéz vapautti rangaistusalueella Betis-kasvatti Álvaro Vadillon maalipaikkaan ja tämä sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan.

Vain minuuttia myöhemmin Granada oli erittäin lähellä johdon tuplaamista. Ramon Azeez täräytti pallon voimalla tolppaan ja paluupallo kimposi suoraan Fernandézin jalkaan. Tämä ei kuitenkaan ehtinyt lainkaan tähtäilemään, vaan pallo liisi suoraan tyhjänä komeilleen maalin yli.

Ottelussa suvereenisti enemmän palloa hallinnut Betis ei saanut ainuttakaan laukausta kohti maalia. Kovia satsauksia kesällä tehneen Betisin meno on kaikin puolin nihkeää, sillä viimeisistä neljästä pelistään se on saanut vain pisteen. Betis onkin yhdeksällä sarjapisteellään putoamisviivan alla.

Granadalle sarjan piikkipaikka on historiallinen, sillä se on ollut La Ligan kärjessä vain kerran aiemmin, viidennellä kierroksella kaudella 1973-1974. Kyseessä on ylipäätään vasta kolmas kerta sarjan historiassa, kun sarjanousija on sarjan kärjessä näinkin myöhäisessä vaiheessa. Viimeksi tempussa onnistui Rayo Vallecano kaudella 1999-2000.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - El @GranadaCdeF es el TERCER EQUIPO RECIÉN ASCENDIDO que logra el liderato de La Liga de la jornada 10 en adelante, tras el Pontevedra (jornada 11 de la temporada 1965-66) y el Rayo Vallecano (jornadas 10 y 11 de la temporada 1999-00).

‼️‼️‼️ENHORABUENA‼️‼️‼️