Seurajoukkueiden MM-kisat uudistuvat monella eri tavalla.

Tähän asti turnaus on pelattu seitsemän joukkueen kesken joulukuussa. Euroopasta on ollut mukana Mestarien liigan hallitseva mestari.

Vielä tänä ja ensi vuonna mitellään Qatarissa vanhalla mallilla, mutta vuonna 2021 moni asia muuttuu. Joukkuemäärä nostetaan 24:ään, ajankohta siirtyy kesä-heinäkuulle ja jatkossa turnaus pelataan neljän vuoden välein. Ensimmäinen uuden mallin turnaus pelataan Kiinassa.

– Uusi seurajoukkueiden MM-turnaus tulee olemaan kilpailu, jota jokainen jalkapalloa rakastava henkilö odottaa, FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Siitä tulee ensimmäinen todellinen seurajoukkueturnaus, jossa parhaat seurat koko maailmasta kilpailevat toisiaan vastaan.

Tässä vaiheessa ei tiedetä, miten 24 paikkaa jaetaan. FIFA aikoo neuvotella paikkajaosta eri maanosaliittojen kanssa ennen kuin lopullinen päätös tehdään. Skyn mukaan Eurooppa voisi saada kahdeksan paikkaa.

Eurooppalaisseurat eivät ole ylipäätään olleet kovin vaikuttuneita FIFA:n ideoista. Eurooppalaisseurojen etujärjestö ECA kirjoitti maaliskuussa Infantinolle kirjeen, jossa se vastusti kilpailukalenterin täyteen ahtamista.

Real Madrid on seurajoukkueiden MM-historian menestynein joukkue neljällä mestaruudellaan. Kolme mestaruutta napannut Barcelona tulee listalla toisena.