Villarrealin Bruno Soriano on pelannut jalkapalloa kilpailullisessa ottelussa edellisen kerran toukokuussa 2017.

Soriano käväisi nilkkaoperaatiossa kauden jälkeen. Leikkauksen piti olla vain normaali toimenpide raskaan kauden jälkeen. Toisin kävi. Nilkka ei nimittäin parantunut missään vaiheessa normaaliin kuntoon, eikä Soriano ole päässyt edes harjoittelemaan kunnolla joukkueen kanssa.

Tätä nykyä 35-vuotias keskikenttäpelaaja on yksi Villarrealin mittavan seurahistorian suurimmista ikoneista. Koko uransa kasvattajaseuraansa edustanut Soriano on pelannut Villarrealin paidassa yli 400 ottelua ja oli mukana myös Espanjan A-maajoukkueessa ennen vakavaa loukkaantumistaan.

Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana Soriano on tehnyt kaikkensa päästäkseen takaisin pelikuntoon. Villarrealin kapteeni on käynyt näyttämässä nilkkaansa ympäri maailmaa ja käväissyt useammassa nilkkaleikkauksessa, mutta kaikki operaatiot ovat päättyneet samaan tulokseen – nilkka ei parantunut odotetusti.

Soriano käytti viimeisen oljenkortensa kesällä. Espanjalainen matkusti Turkuun Sakari Oravan leikattavaksi. Kyseessä saattoi olla Sorianon uran viimeinen leikkaus, sillä jos Oravankin leikkaus olisi jäänyt tuloksettomaksi, olisi Sorianon ura päättynyt. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Marcan mukaan Sorianon kuntoutusprosessi on lähtenyt ensimmäistä kertaa hyvin käyntiin ja nilkka on parantumassa hyvällä tahdilla. Lehti kertoo, ettei Sorianolla ole kipuja nilkassaan ensimmäistä kertaa sitten kevään 2017. Soriano on myös palannut Villarrealin joukkueharjoituksiin ja paluu pelikentille on joka päivä lähempänä.

Lähde: MARCA