Real Madrid hakee tänään, tiistaina, ensimmäistä voittoaan tämän kauden Mestarien liigassa, kun se kohtaa turkkilaisen Galatasarayn vieraskentällä.

Espanjan nuorten maajoukkueiden entinen pelaaja José Rodríguez on edustanut urallaan kumpaakin seuraa. Nykyään Espanjan toiseksi korkeimmalla tasolla Málagan joukkueessa pelaava Rodríguez edusti vuosina 2019-2015 Real Madridia, minkä jälkeen hän vietti vuoden Galatasarayssa.

Rodríguezin mukaan ”helvetti” ei ole liioiteltu sana kuvaamaan turkkilaisia stadioneja. Vierasjoukkueita odottaa aina vaikea ottelu.

– Tunnelma siellä on uskomaton. Jos he tekevät ensimmäisen maalin, siitä tulee todellinen helvetti. Kannattajat todella puskevat omiaan eteenpäin, ja siitä tulee vaikea ilta Real Madridille.

– Siellä ei kuule edes omia joukkuekavereitaan, katsomossa on 52 000 ihmistä. Galatasaraylla on epäilemättä yksi parhaista kannattajakunnista Euroopassa.

Rodríguez tietää, että Madrid on suuri ennakkosuosikki.

– He (Galatasaray) eivät ole yhtä hyviä, mutta turkkilaiset joukkueet ovat olleet todella hyviä parin vuoden ajan.

– Heidän projektinaan on ottaa askel eteenpäin Euroopassa, joko Mestarien liigassa tai Eurooppa-liigassa. Heillä on mahtava joukkue, mutta he haluavat voittaa muutakin kuin oman liigansa.

– Heillä on todella aggressiivinen joukkue ja selkeä idea pelistä. Heidän kenties paras aseensa on valmentaja Fatih Terim. He halusivat vuosien ajan palkata hänet, mutta hän oli [Turkin] maajoukkueen valmentaja. Nyt he tekevät kaikkensa tukeakseen häntä. Hän on todella hyvä ja saa parhaan irti pelaajistaan.

– Uskon, että Real Madrid voittaa, koska sillä on paljon vahvempi joukkue, mutta me näimme jo aiemmin tällä viikolla Mallorcalla (0-1-tappio), että tappio voi odottaa, jos ei pelaa hyvin. Nykyjalkapallossa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa, ja Los Blancosilla on edessään yksi vaikeimmista vierasotteluista Euroopassa. Siitä ei tule helppoa, mutta heillä on niin laadukas joukkue, että heillä pitäisi olla kaikki hyvin.