Viime kaudella La Ligasta pudonnut Girona on antanut potkut päävalmentaja Juan Carlos Unzuélle, joka nimitettiin tehtävään tänä kesänä.

Unzué, 52, ehti johdattaa Gironan 12 sarjaotteluun, joista joukkue voitti viisi ja hävisi kuusi. Hänen viimeiseksi pelikseen jäi sunnuntain 2-4-vierastappio Real Oviedolle. Unzué on aiemmin urallaan valmentanut eri rooleissa Celta Vigossa, Barcelonassa, Racing Santanderissa ja Numanciassa.

Unzuén apuvalmentaja Juan Carlos Moreno ottaa Gironasta väliaikaisvastuun sunnuntain ottelussa Alcorcónia vastaan. Hänen tukenaan ovat valmennusryhmän nykyiset jäsenet Narcís Pèlach, Iñaki Codinach ja Omar Harrak.

Gironan ensimmäinen kerta pääsarjassa kesti kaksi kautta. Ensimmäisellä sesongilla joukkue ylsi kymmenenneksi Pablo Machínin (nyk. Espanyol) alaisuudessa. Putoamiskaudella Gironaa luotsasi Eusebio Sacristán.

Muut viime kaudella pudonneet, Huesca ja Rayo Vallecano, ovat 12 kierroksen jälkeen kiinni nousukarsintapaikoissa. Girona on sijalla 11, kolmen pisteen päässä Huescasta ja Rayo Vallecanosta, mutta myös vain neljän pisteen päässä putoamisviivasta.

Sarjaa johtaa ylivoimaisesti Cádiz, joka on 11 pistettä edellä Almeríaa ja Fuenlabradaa. Putoajien paikoilla ovat Deportivo La Coruña, Racing Santander, Málaga ja Tenerife.

Gironaa ennen päävalmentajaa ehtivät jo vaihtaa Deportivo La Coruña ja Real Oviedo.