Real Madridin kohdalla on usein puhuttu siitä, että joukkueen päävalmentajan pitää osata käsitellä maailmanluokan tähtipelaajia, eli galácticoja, joita Los Blancosissa vilisee.

Yksi entisistä galácticoista on brasilialaislegenda Roberto Carlos, joka pelasi Real Madridin laitapuolustajana vuosina 1996-2007.

Carlos kertoi portugalilaisen Canal 11:n haastattelussa, millaisia metodeja Madridin entisillä valmentajilla oli. Hän antoi erityisesti kehuja Vicente del Bosquelle, joka luotsasi joukkuetta vuosina 1999-2003 sekä pari kertaa aikaisemmin väliaikaisvalmentajana.

– Hän oli enemmänkin ystävä, sanoi Carlos AS:n mukaan.

– Sääntöjä ei tarvita. Pelaajat tietävät, mitä heidän on tehtävä. Hän ymmärsi meitä täydellisesti.

– Välillä maanantain ja tiistain harjoitukset olivat kello 17. Hän ei vetänyt niitä 11:ltä aamulla, koska niihin ei tullut lähes ketään.

Carlosin mukaan José Antonio Camacho yritti muuttaa Madridin toimintatapoja liiankin radikaalisti. Camacho valmensi Madridia kahteen otteeseen, mutta kumpikin pesteistä loppui ennenaikaisesti. Niistä ensimmäinen päättyi jo ennen kauden avausta, kun hän ajautui riitoihin seurajohdon kanssa. Toisella yrittämällä, kuusi vuotta myöhemmin, Camacho kesti vain muutaman pelin, kunnes erosi.

– Niihin aikoihin galácticoja oli seitsemän. Me käsittelimme aina tilanteen hyvin ja meillä oli hyvä suhde kaikkien kanssa, paitsi Camachon, joka kesti kymmenen päivää.

– Hän tuli pukuhuoneeseen ja tervehti kaikkia todella vakavasti. Sitten hän sanoi, että haluaa kaikki seuraavana päivänä harjoituksiin seitsemältä aamulla. Normaalisti harjoittelimme kello 10.30.

– Me puhuimme hänelle, jotta hän olisi muuttanut aikataulua, koska meillä oli tapamme.

Myös Vanderlei Luxemburgo joutui pelaajien silmätikuksi. Brasilialaisvalmentaja valmensi Madridia vuoden ajan.

– Meillä oli tapana tulla harjoituskeskukseen, jättää laukkumme huoneeseen, ja ennen ruokailua meillä oli olutta ja viiniä. Pöydällä oli aina kaksi pulloa viiniä.

– Ronaldo ja minä sanoimme valmentajalle, että ”ihmisillä on täällä tapansa, joten yritä olla muuttamatta niitä, äläkä vie viini- ja olutpulloja pöydästä, koska muuten tulee ongelmia”. Mitä hän teki? Ensin hän vei oluet ja sitten viinit.

– Hän kesti kolme kuukautta. Jalkapallomaailma on pieni. Seurajohto sai kuulla siitä, ja se oli ”morjes”.