Tottenhamin tähtipelaaja Christian Eriksen ei siirtynyt Real Madridiin kesällä Los Blancosin tarmokkaista kosiskeluista huolimatta. Madridilaisseura aikoo yrittää tanskalaisen naaraamista uudelleen heti tammikuun siirtoikkunassa, raportoivat espanjalaislehdet AS ja Marca.

27-vuotiaan Eriksenin nykyinen sopimus Tottenhamin kanssa päättyy kesäkuussa. Real Madrid voisi siis odottaa siihen asti ja hankkia sitten Eriksenin riveihinsä ilmaiseksi. Joukkueen päävalmentaja Zinedine Zidane kokee kuitenkin Eriksenin hankinnan erittäin tarpeelliseksi jo kesken kauden paikatakseen keskikenttähuolensa.

Kymmenen pelatun ottelun jälkeen vain Casemiro on ilman vammoja Real Madridissa selvinnyt keskikenttäpelaaja. Toni Kroos, Luka Modrić, Federico Valverde ja Isco ovat sen sijaan olleet kaikki toipilaina ainakin jossain vaiheessa alkukauden aikana.

Eriksen ei haluaisi AS:n mukaan siirtyä Realiin vielä tammikuussa vaan haluaisi odottaa kesään asti. Syyksi espanjalaislehdet epäilevät talouspuolta: jos Eriksen siirtyisi Realin miehistöön vasta Tottenham-sopimuksensa jo rauettua, hän voisi neuvotella suoraan Realin kanssa palkastaan ilman Tottenhamin toimimista välikätenä, tai jopa rasitteena neuvotteluissa.

Tammikuussa Real voi saada ostettua Eriksenin huomattavasti halvemmalla kuin viime kesänä. Ennen kauden alkua Spurs pyysi tanskalaisesta jopa 80 miljoonaa euroa, mutta nyt hintalappu on pienentynyt, ja summan uskotaan olevan noin 30 miljoonaa euroa.

Tammikuun ensimmäisestä päivästä 2020 lähtien Eriksen on vapaa neuvottelemaan muiden seurojen kanssa, kun sopimusta on jäljellä puoli vuotta.