Espanja ei valinnut 16-vuotiasta Ansu Fatia joukkueeseensa pian alkaviin alle 17-vuotiaiden MM-kisoihin. Tämä ei johtunut siitä, etteikö Fatin taso riittäisi, vaan siitä yksinkertaisesta syystä, että pojasta on tullut syksyn aikana FC Barcelonalle jo aivan liian tärkeä pelaaja. Barca ei halunnut menettää Fatia vahvuudestaan puolentusinan pelin ajaksi.

Lähiaikoina Fati kuitenkin Espanjan paidassa nähtäneen, mutta tällöin kyseessä ei ole alle 17-vuotiaiden maajoukkue, vaan joko alle 21-vuotiaiden ryhmä tai jopa A-maajoukkue. Cadena SER:in mukaan Fatin edustusoikeus on nyt kunnossa, ja nuori mies on A-maajoukkueluotsi Robert Morenon tai nuorisomaajoukkueen valmentajan Luis de la Fuenten käytettävissä, jos nämä näin haluavat.

Fati olisi tiettävästi ollut lähellä kutsua Espanjan U21-maajoukkueeseen jo lokakuun maaottelutauolla, mutta vielä viime viikonloppuna paperiasiat olivat kesken. Nyt FIFA on kuitenkin antanut hänelle luvan edustaa Espanjaa.

[readmore from=Fati-Ansu]

Tiettävästi Robert Moreno harkitsee Fatin valitsemista A-maajoukkueenkin mukaan jo lähitulevaisuudessa, jos nuorukaisen taso Barcelonassa pysyy samana. Espanja voi varmistaa EM-kisapaikkansa jo lokakuussa, ja jos näin käy, olisivat marraskuun maaottelut hyviä tilaisuuksia pelaajakokeiluihin. Fatin mahtumista Espanjan aikuisten EM-kisajoukkueeseen ensi kesänä pidetään täysin mahdollisena.

Lokakuun lopussa 17 vuotta täyttävä Fati syntyi Guinea-Bissaussa, mutta muutti perheineen Espanjaan ollessaan kuuden vanha. Fati on pelannut tällä kaudella Barcelonan edustusjoukkueessa kuusi ottelua. Näissä hän on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt yhden.