Syyskuun alussa pelaajauransa lopettamisesta kertonut Samuel Eto’o, 38, kohtasi upealla 22 vuotta kestäneellä urallaan useita managereita.

Kamerunilainen, joka on äänestetty neljästi Afrikan vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi, muistetaan erityisesti ajastaan Barcelonassa. Hän voitti katalaaniseuran kanssa kahdesti Mestarien liigan ja kolmesti La Ligan mestaruuden.

Yksi jälkensä Eto’o’hon jättäneistä valmentajista on Manchester Cityn nykyinen käskyttäjä Pep Guardiola, joka luotsasi kamerunilaista juuri Barcelonassa. Espanjalaisluotsi jätti persoonallaan kaksijakoiset tuntemukset itsestään Eto’o’lle.

– Rakastan häntä valmentajana, mutta en ihmisenä. Hänen kanssaan opin pelaamaan jalkapalloa. Tulkitsin häntä paremmin kuin kukaan, Eto’o kertoi AS:n mukaan avaamatta suhdettaan Guardiolaan sen enempää.

Eto’o puhui myös työskentelystä maineikkaan portugalilaisluotsin José Mourinhon kanssa, jonka kanssa Eto’o voitti Mestarien liigan Interissä 2010.

– Hän jätti minut penkille kuukaudeksi ja pisti minut ottamaan lämpöä lisäajalla. Hänen päässään, hän pisteli minua tehdäkseen minusta omansa.

Tämän jälkeen Eto’o ja Mourinho keskustelivat Mourinhon toimistossa. Mourinho sanoi haluavansa pelaajansa palautuvan parhaalle mahdolliselle tasolle.

– Ja niin tein. Voitimme kaiken. Meillä oli 11 soturin joukkue, voitimme eri tavalla, Eto’o selitti.

Uransa merkittävimmäksi valmentajaksi hän nosti Mallorcassa häntä valmentaneen Luis Aragonésin.

Uransa loppuajat Eto’o vietti turkkilaisen Konyasporin ja Qatar Sports Clubin riveissä. Qatarilaisseura jäi Eto’on uran viimeiseksi.