Siirtomarkkinoilla ahkerasti mellastanut Real Betis on aloittanut La Liga -kauden vaisusti. Kahdeksasta ottelusta saldona on vain yhdeksän sarjapistettä, ja sijoitus sarjassa on vaatimattomasti kuudestoista.

AS:n mukaan sevillalaisseurassa suhtaudutaan tilanteeseen sen verran vakavasti, että Betis piti jo kriisipalaverin. Kokoukseen osallistuivat seuran urheilujohtaja Alexis Trujillo sekä Joaquínin, Andrés Guardadon ja Marc Bartran muodostama kapteenisto.

Kun tulokset menevät näin pahasti alakanttiin, on usein ajauduttu vääjäämättömästi ratkaisuun vaihtaa valmentajaa. 49-vuotias Rubi siirtyi Betisin luotsiksi Espanyolista viime kesäkuussa, mutta ei ole saanut ryhmää toivottuun lentoon.

Canal Surin mukaan Rubin sopimuksessa on varsin erikoinen pykälä mahdollisen irtisanomisen varalta. Sen mukaan Betis joutuisi maksamaan Rubille irtisanomiskorvauksena vain vuoden palkan, jos Betis majailisi kolmen kierroksen verran sarjajumbona. Näin se säästäisi kaksi kolmannesta Rubin palkasta.

[readmore from=Real-Betis]

Hyvin erikoisesta pykälästä huolimatta Betisissä tuskin halutaan odotella, että tulokset romahtaisivat näin surkeiksi. Sarjajumbo Leganés on sitä tällä hetkellä seitsemän pistettä perässä, ja Betisin tavoitteiden pitäisi olla aivan toisessa päässä sarjataulukkoa.

Maaottelutauon jälkeen Real Betis kohtaa vieraskentällä kaksi hyvävireistä ryhmää, Real Sociedadin ja Granadan. Näissä otteluissa ratkennee hyvin pitkälti myös Rubin mahdollinen jatko Betisin valmentajana.

Lähde: AS