Kun Valencia teki syyskuussa yllättävän päätöksen erottaa pidetyn ja menestyneen valmentajansa Marcelinon ja korvata tämän Albert Celadesilla, on seura ollut kovan kritiikin kohteena. Yksi kriitikoista on ollut seuralegenda ja Espanjan entinen maajoukkuemaalivahti Santiago Cañizares, joka kritisoi Valencia-johdon päätöksiä painokkaasti. Vuosina 1998-2008 Valenciassa pelanneen Cañizaresin mielestä Marcelinon potkuille ei ollut minkäänlaisia urheilullisia perusteita.

Viime torstaina Cañizares kävi jälleen radiokanava Copen El Partidazo-ohjelman haastattelussa, ja teki yllättävän paljastuksen seuran pääomistaja Peter Limin ja puheenjohtaja Anil Murthyn pikkumaisuudesta. Ex-maalivahdin mukaan Murthy peruutti lasten syöpäjärjestölle lupaamansa tuen Cañizaresin esittämän kritiikin takia.

Kyseessä on puhelinyhtiö Movistarin kampanja, jonka tuotot menevät El Sueño de Vicky -nimisen syöpäjärjestön hyväksi. Säätiön perusti Cañizaresin vaimo Mayte García. Pariskunnan poika Santi menehtyi syöpään viime vuoden maaliskuussa viiden vuoden ikäisenä.

– Anil Murthy on peruuttanut projektin, josta hän oli sopinut Valencian kanssa. Sen päämääränä oli taistella lasten syöpää vastaan. Peruutus johtui kritiikistäni seuraa kohtaan, Cañizares kertoi.

[readmore from=Valencia]

Cañizaresin mukaan projekti jatkuu nyt maalivahdin toisen ex-seuran Real Madridin kanssa.

Valencian kannattajat ilmaisivat lauantain Alavés-ottelussa selvän mielipiteensä tapahtuneesta. Seuraomistaja Peter Limiä kehotettiin äänekkäissä chanteissa häipymään Valenciasta, ja vastavuoroisesti Cañizaresin nimeä laulettiin Mestallalla ylistävään sävyyn. Seuran puheenjohtaja Anil Murthy on saanut tapahtumien johdosta myös tappouhkauksia.

Valencia on reagoinut Cañizaresin kertomaan toteamalla, ettei päätös järjestön tukemisen peruuttamisesta ole vielä lopullinen.

Lähteet: Marca ja 20minutos