Argentiinan A-maajoukkue eteni kesän Copa Américassa välieriin saakka.

Brasilia pudotti Argentiinan välierissä maalein 2-0, eteni finaaliin ja voitti turnauksen. Argentiina lähti turnaukseen mustana hevosena, sillä maajoukkueen edelliset pari vuotta olivat sujuneet selvästi alle odotuksien.

Argentiina ei esittänyt Copa Américassakaan sen parempia peliesityksiä, mutta onnistui silti etenemään välieriin saakka.

Ángel di María kertoi Leo Messin pitäneen maajoukkueen pelaajille tunteikkaan puheen Brasilia-tappion jälkeen.

– Hän sanoi meille joitain hienoja sanoja, kun Brasilia pudotti meidät. Hän sanoi olevansa hyvin ylpeä siitä joukkueesta, jonka olimme rakentaneet. Kaikki puhkesivat itkemään Messin puheen jälkeen, koska se osui suoraan sydämiimme, di María totesi ESPN:n haastattelussa.

– Messi sanoi joukkueen olleen yhtenäinen ensimmäisestä päivästä saakka ja olevansa ylpeä joukkueen asenteesta maajoukkueen pelipaitaa kohtaan. Hänen mielestään kaikki joukkueessa olleet pelaajat ansaitsivat olla siellä. Messiä on kritisoitu ajoittain siitä, miten hän ei puhu maajoukkueessa tai laula kansallislaulua, mutta tämä Copa oli erilainen ja hän osoitti sen. Minut teki onnelliseksi nähdä se, miten hän puhui joukkueen edessä.