Espanyol kohenteli asemiaan Eurooppa-liigan alkulohkossaan, kun se haki Venäjältä huipputärkeän 1-0 -voiton. Espanyol nousi lohkossaan nyt kakkoseksi. Lohkokärjessä kiitää bulgarialainen Ludogorets Razgrad, joka on ottanut selvät voitot sekä TsSKA Moskovasta että Ferencvarosista.

Ottelun avausjaksoa hallitsi kotijoukkue TsSKA. Aneeminen ja vaaraton Espanyol ei saanut koko ensimmäisellä puoliajalla aikaiseksi kuin yhden kosketuksen TsSKA:n boksissa. Venäläisjoukkue loi sen sijaan pari vaarallista maalipaikkaa, mutta kokenut Diego Lopéz piti joukkueensa pelissä mukana.

OptaJose

@OptaJose
1 - Only vs Villarreal at La Cerámica in February (none), Espanyol completed less touches in the opposite box than vs CSKA at the half time in a single game in all competitions 2019. Thick

#UEL @EuropaLeague

Argentiinalaishyökkääjä Jonathan Calleri joutui tulemaan vaihtoon jo ennen ensimmäisen puoliajan puoltaväliä. Callerin korvasi pirteästi esiintynyt Victor Campuzano, 22.

Toisella puoliajalla kentälle pääsi Veikkausliigan SJK:stakin tuttu norsunluurannikkolaispuolustaja Cédric Gogoua. Gogouakaan ei silti mahtanut mitään ottelun avausmaalille, joka merkittiin Espanyolin kiinalaishyökkääjä Wu Lein nimiin.

64. minuutilla nähty maali sai alkunsa Lopézin pitkästä maalipotkusta. Matias Vargas jatkoi pallon Wulle, eikä tämä maalipaikastaan erehtynyt. Wun maali oli historian ensimmäinen kiinalaispelaajan tekemä maali europeleissä.

OptaJose

@OptaJose
1 - Wu Lei is the first Chinese player to score in any European competition ever (excluding Qualifyings). Pioneer

@RCDEspanyol #RCDEspanyol @EuropaLeague #UEL @UEFAcom

Kuusi minuuttia myöhemmin Wu Lei vaati tuomarilta rangaistuspotkua. Oikeudenjakajan ratkaisu oli kuitenkin varoitus Wulle sukeltamisesta, ja hidastuksen perusteella täysin oikein.

TsSKA oli ottelun alussa hallitsevampi osapuoli, mutta toisella jaksolla terästäytynyt Espanyol sai Venäjän pääkaupungista mieluisia kotiinviemisiä. Lisäajalla vaihtomies Campuzano oli vielä tuplata voittolukemat Vargasin hyvästä esityöstä, mutta TsSKA:n konkarivahti Igor Akinfeev venyi laadukkaaseen torjuntaan.

Vihoviimeisellä, 95. minuutilla Campuzano sai kuitenkin maalinsa. Islantilaistoppari Hordur Magnussonin pusku Akinfeeville epäonnistui pahoin, ja Campuzano pääsi kiertämään maalivahdin ja sijoittamaan pallon tyhjään verkoon.

Ottelun toinen puoliaika jäi mieliin myös fyysisestä ja likaisesta pelistä. Tätä harjoittivat molemmat joukkueet, mutta etenkin TsSKA.