Mestarien liigan lohkovaiheen toisen kierroksen ottelut pyörähtävät tänään, tiistaina, käyntiin.

Vauhdissa on kaksi espanjalaista joukkuetta, kun Real Madrid isännöi belgialaista Club Bruggea ja Atlético Madrid vierailee venäläisen Lokomotiv Moskovan luona.

Kumpikin Madridin seura jahtaa vielä avausvoittoaan tämän kauden kilpailussa.

Real Madrid-Club Brugge

19.55 C More, C More Sport 1

Real Madridin ensimmäinen lohkopeli oli valtaisa pettymys. Los Blancos hävisi 0-3 Paris Saint-Germainille, jolta puuttui hyökkäyksen tähtitrion muodostavat Edinson Cavani, Kylian Mbappé ja Neymar. Madridilaisten entinen pelaaja Ángel Di María rokotti entistä työnantajaansa Pariisin illassa kahdella maalilla.

Zinédine Zidanen valmentama madridilaisryhmä ei saanut PSG:tä vastaan ainuttakaan laukausta kohti maalia.

Real Madrid on kuitenkin piristynyt PSG:tä vastaan kärsityn tappion jälkeen. Se ei ole sen jälkeen päästänyt yhtään maalia tai hävinnyt La Ligassa, mutta vastustajien verkkoja se on heiluttanut kolmessa ottelussa yhteensä kolme kertaa.

Madridilta odotetaan tiistaina tehoja Bruggea vastaan, vaikka valkopaidoilta puuttuukin muutama nimekäs hyökkäyspään pelaaja. Gareth Balea ja James Rodríguezia ei nimetty pelaajalistaan ollenkaan.

Onnistuminen maalin tai maalisyötön muodossa tekisi terää erityisesti jättihankinta Eden Hazardille, joka on ollut vaisu ja tehoton ensimmäisissä peleissään.

Eden Hazard ei ole vielä vakuuttanut Real Madridissa. Kuva: Getty Images

Brugge tietää asemansa altavastaajana, mutta se on valmis yllättämään. Belgialaiset pitivät lohkon avausottelussaan kotonaan pintansa turkkilaista Galatasarayta vastaan ja saivat maalittomasta tasapelistä palkinnoksi yhden pisteen.

– Olemme joukkue, joka pyrkii luomaan. Kun vastassa on vahvempi joukkue, kuten Real Madrid, pitää etsiä muita vahvuuksia ja valmistella joukkue tällaiseen otteluun. Me emme ole täällä vain puolustamassa. Joukkueen on oltava valmis tekemään töitä yksikkönä, kommentoi Bruggen päävalmentaja Philippe Clement lehdistötilaisuudessa.

– En usko, että on olemassa hyvää hetkeä kohdata Real Madrid. Kun pelaa tällaisia vastustajia vastaan, on ymmärrettävä, että se on vaikeaa ja että he ovat parempia, mutta me olemme hyvässä putkessa. Toivotaan, että pystymme suoriutumaan, kuten olemme tähänkin asti tehneet.

Lohkovaihe on vielä alkupuolella, mutta pelejä ei silti ole hukattavaksi. Madrid on lohkossaan viimeisenä nollalla pisteellä.

– Meidän on annettava kaikkemme voittaaksemme Bruggen. Tavoite on voittaa, koska olemme taulukossa neljäntenä, alleviivasi Zidane.

Lokomotiv Moskova-Atlético Madrid

22.00 C More

Atléti on ottelun ennakkosuosikki, mutta venäläisisännät lähtevät peliin paremmassa vireessä. Madridilaisryhmä on voittanut viidestä edellisestä pelistään vain yhden. Lokomotiv taas on juhlinut viidessä viimeisimmässä ottelussaan voittoa neljästi, ja sen ainoa tappio tuli reservipitoisella ryhmällä Venäjän cupissa rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

Mestarien liigassa Atlétin ensimmäinen ottelu oli kaksijakoinen. Se ajautui kotonaan Juventusta vastaan kahden maalin tappioasemaan, mutta nousi vielä rinnalle. Héctor Herreran tasoitusmaali syntyi aivan ottelun loppuhetkillä.

Lokomotiv voitti avauspelissään Bayer Leverkusenin vieraskentällä 2-1. Moskovalaiset saivat hieman apuja Leverkusenin ja Suomen maajoukkueen maalivahdilta Lukas Hradeckylta, joka lahjoitti toisen vieraiden osumista, mutta kaiken kaikkiaan peli oli Lokomotilta varsin ehjä esitys.

Leverkusen hallitsi palloa, mutta sillä oli vaikeuksia luoda laadukkaita maalipaikkoja.

Sama ongelma on vaivannut viime viikkoina myös Atlético Madridia. Diego Simeonen luotsaama ryhmä ei ole aiempinakaan kausina takonut maaleja liukuhihnalta, mutta se on luonut riittävästi tontteja ja tehnyt riittävästi maaleja otteluiden voittamiseen.

Atletico Madrid on tuskaillut maalinteon kanssa. Kuva: Getty Images

Atléti toivoo suunnan muuttuvan tiistaina, mutta tehtävä ei ole helppo, sillä vastakkain on kaksi kurinalaista joukkuetta.

– Me teemme töitä joukkueena, se on vahvuutemme. Pelaajamme pelaavat hyvin, kun teemme töitä joukkueena, sanoi Simeone lehdistötilaisuudessa.

– Lokomotivin kaltaiset joukkueet, joilla on selkeä idea, ovat vaarallisia.

– Jalkapallossa merkitsee se, mikä on nähtävissä. Ei se, mistä puhutaan. Ja Lokomotivista näkee, että se on joukkue.

Lokomotiv Moskovan päävalmentajana toimii 72-vuotias konkari Juri Sjomin, joka edusti seuraa jo pelaajana ja nyt neljättä kertaa valmentajana. Sjomin lähtee otteluun luottavaisena viime viikkojen hyvien tulosten jälkeen. Häntä lämmittivät erityisesti voitot Zenitistä ja Orenburgista Venäjän pääsarjassa.

– Olemme todella luottavaisia, vieläpä enemmän pelattuamme kaksi fantastista ottelua.

– Meidän on keskityttävä, ja tärkeintä on palautuminen, jotta pelaajamme ovat sataprosenttisessa kunnossa.

– Atléticolla on useita laadukkaita pelaajia joka paikalle, mutta heidän paras ominaisuutensa on heidän joukkueensa, joka tietää kykynsä ja tekee kaiken, mitä heidän valmentajansa käskee.