Espanjaa järkytti kesäkuun ensimmäisenä päivänä traaginen liikenneturma, jossa sai surmansa Sevilla-ikoni ja Espanjaa vuoden 2006 MM-kisoissa edustanut José Antonio Reyes. 35-vuotiaana menehtyneen Reyesin ulosajon pääsyynä on tähän saakka pidetty huomattavaa ylinopeutta – jota ei vähätellä pidäkään – mutta nyt turman tutkinnassa on selvinnyt uusia tietoja tapauksesta.

Sport kertoo, että onnettomuustutkijoiden mukaan turman pääsyyksi onkin paljastumassa autokorjaamon välinpitämättömyys ja Reyesin auton renkaan huono kunto. Se vaikutti turman syntyyn kenties ylinopeuttakin enemmän.

Reyes ei ollut käyttänyt turma-autoa, Mercedes Bravus S550:aa pitkään aikaan. Ennen matkaa hän kertoi veljelleen Jesúsille aikeestaan ajaa autolla taas, ja koska auto ei ollut ajokunnossa, velipoika vei auton korjaamolle huollettavaksi.

Kun autolle oli suoritettu hyväksytysti tekninen tarkastus, José Antonio Reyes vei itse auton toiselle huoltamolle Almendralejossa, lähellä viimeiseksi jääneen joukkueensa Extremaduran kotipaikkaa. Reyes oli huolestunut yhdestä auton renkaasta. Tämä visiitti tapahtui vain muutamaa tuntia ennen onnettomuutta.

[readmore from=Reyes-Jose-Antonio]

Tutkinnassa on nyt selvinnyt, että kyseinen rengas oli käytetty ja repaleinen, vaikka se näyttikin ulkoisesti uudenveroiselta. Renkaan kumi alkoi huveta ja lopulta rengas puhkesi – traagisin seurauksin.

Onnettomuuden tutkinta jatkuu edelleen. Turmassa kuoli José Antonio Reyesin lisäksi tämän serkku Jonathan. Toinen autossa ollut serkku pääsi sairaalasta noin kaksi kuukautta onnettomuuden jälkeen.