Kiista Saksan maajoukkueen ykkösmaalivahdin tittelistä ottaa yhä kovempia kierroksia.

Lähtökohtaisesti osapuolina ovat siis olleet Saksan nykyinen ykkösvahti Manuel Neuer ja kakkonen Marc-André ter Stegen. Barcelonan ter Stegen on valitellut asemaansa ja että hän ansaitsisi ykkösvahdin paikan.

Siihen Neuer sitten vastasi, ettei ter Stegenin tuorein kitinä ole ensimmäinen kerta ja että kaikkien pitäisi puhaltaa yhteen hiileen.

Ter Stegen puolestaan vastasi Neuerille, ettei Bayern-maalivahdin lausunto ollut reilu ja että ter Stegen on aina käyttäytynyt joukkueen edun mukaisesti.

Sittemmin kohu on vain laajentunut. Saksan entinen huippumaalivahti Jens Lehmann otti asiaan kantaa hiljattain, mutta se oli vielä pientä. Todellisen paukun tarjoilee nyt Sport Bild -lehti. Bayernin puheenjohtaja Uli Hoeneß on antanut Sport Bildille haastattelun, jossa tarjoillaan vakava uhkaus.

– Emme aio hyväksyä muutosta maalivahdin peluutuksessa. Jos niin tapahtuu [eli ter Stegen syrjäyttää Neuerin], me emme päästä pelaajiamme maajoukkueen mukaan, Hoeneß sanoi lehden mukaan.

Kerta ei ole ensimmäinen, kun Hoeneß jyrähtää. Noin viikko sitten uutisoimme edellisen kerran Bayern-pampun terävistä sanoista ter Stegeniä kohtaan.