Valencia aloitti urakkansa Mestarien liigassa tiistaina komeasti, kun Albert Celadesin miehistö kaatoi Chelsean vieraissa Rodrigon maalilla luvuin 1-0.

Voitto oli Celadesille ensimmäinen Valencian peräsimessä. Luotsi saapui Valencian päävalmentajaksi viikko sitten, kun seurajohto antoi yllättäen potkut Marcelinolle.

Voitto oli Valencialle monella osaa merkittävä. Kriisissä oleva seura tarvitsi ennen kaikkea eilisen kaltaisen suuren voiton niin henkisesti, mutta myös tuloksellisesti. Valencia on selvittänyt kenties lohkon vaikeimman ottelunsa ja nappasi Lontoosta täyden pistepotin.

Celades oli luonnollisesti onnellinen mies kamppailun jälkeen – olivathan lähtökohdat hyvin vaikeat.

– Toivottavasti voimme tästä lähtien puhua vain jalkapallosta ja katsoa eteenpäin. Pelaajat ovat tehneet valtavan päivätyön voittaakseen täällä.

– Pelaajat voittivat viime kaudella mahdollisuuden pelata Mestarien liigaa alkaneella kaudella, eikä tänne pääseminen ole helppoa. Se on hyvä muistaa ja siitä on oltava ylpeitä, Celades totesi Stamford Bridgellä ottelun jälkeen.

Valencia isännöi Mestallalla Ajaxia Mestarien liigan lohkovaiheen toisella kierroksella lokakuun alussa. Ajax voitti tiistaina Lillen lohkon toisessa ottelussa 3-0.