Madridin Wanda Metropolitanon keskiviikkoillassa ei ollut kyse derbystä, mutta melkoisen hegemoniapelin tunnelmaa oli ilmassa. Juventus ja Cristiano Ronaldo sytyttivät Atlético-kannattajat hetkessä.

Isännät veivät varsinkin avauspuolikkaalla peliä paikoin näyttävästi, mutta myös vieraat käyttivät paikkansa. Lopulta päädyttiin pistejakoon lukemin 2-2.

Kummankin joukkueen isot panostukset pelaajistoon todella näkyivät. Molempien ryhmien balanssi konkareiden ja komeettojen välillä toimi, ja varsinkin ottelun toisella jaksolla koettiin suuria hetkiä.

Atlético de Madrid

@atletienglish
[ 🏧👥 ] LINE-UP

🗣 These 1⃣1⃣ players will start in our 2019/20 @ChampionsLeague debut!

🔴⚪ #AúpaAtleti
⚽ #AtletiJuve
🌟 #UCL

Atlético de Madrid

@atletienglish
[ 🏧👥 ] LINE-UP

🗣 These 1⃣1⃣ players will start in our 2019/20 @ChampionsLeague debut!

🔴⚪ #AúpaAtleti
⚽ #AtletiJuve
🌟 #UCL

Alku oli tasaista ja tarkkaa, kunnes vajaan 10 minuutin kohdalla molemmissa päissä alkoi löytyä välejä. Juventus lähestyi isäntien boksia, muttei onnistunut murtautumaan sen sisään. Atlético-komeetta João Félix sen sijaan pääsi kahteen otteeseen uhkaamaan Vanhan Rouvan maalia – toinen nousuista lähti omalta kenttäpuoliskolta, ja sen päätteeksi portugalilainen pääsi laukomaan kohti alakulmaa neljän Juve-pelaajan keskeltä.

Atlético onnistui käyttämään leveyttä toistuvasti. Kieran Trippier oikealla laidalla sai pitkiä palloja jalkoihinsa, muttei aivan joka kerralla onnistunut ottamaan niitä riittävän hyvin haltuunsa.

Jakson edetessä Thomas Lemar pystyi pelaamaan Trippierin kanssa laidalla paremmin yhteen, ja toisaalta vasemmalla puolella Renan Lodi teki vaarallisia nousuja. Puolen tunnin kohdalla näytti hetken siltä, että peli kääntyy tyystin punavalkoisten hallinnaksi.

Tauolle mentäessä tilastot eivät kuitenkaan olleet kummankaan joukkueen puolella turhan selkeästi – eikä maaleja siis avausjaksolla nähty.

Hanat aukesivat

47 pelatun minuutin jälkeen Leonardo Bonucci pelasi Gonzalo Higuaínin karkuun vasemmalta. Argentiinalainen jäi odottelemaan apuja keskemmältä, ja kaikki odottivat palloa Ronaldolle. Sen sijaan Higuaín siirsi sen taaemmas, oikealta nousseelle Juan Cuadradolle. Tämän häikäisevän upea veto painui vasempaan yläkulmaan, 0-1.

JuventusFC 🇬🇧🇺🇸

@juventusfcen
48' | ⚽️ | WHAT A GOOOOOOAAAAAAAALLLLLLLL FROM @Cuadrado!!!!!!! ⚪️⚫️

#AtletiJuve [0-1] #JuveUCL

Atlético sisuuntui tappioasemasta todella, ja painoi pelin seuraaviksi minuuteiksi Wojciech Szczęsnyn maalille.

Päätuomari Danny Makkelie sai reilun tunnin pelin jälkeen pallon todella lujaa päähänsä keskiympyrässä, ja peli oli tovin pysähdyksissä. Kun päästiin taas käyntiin, onnistui Juventus toistamiseen. Alex Sandron keskitys löysi maalilta Blaise Matuidin, joka puski tilanteeksi 0-2.

Pian Juven toisen osuman jälkeen Atlético-topparit paikkailivat edellistä tilannetta. Vapaapotkun tavoitti ensin päällään José María Giménez, ja jatkoi sen hetkeä aiemmin viennissä olleelle Stefan Savićille, joka iski pallon voimalla ohi Szczęsnyn. 1-2.

Atlético de Madrid

@Atleti
⏱ 70' [ 1-2 ] ⚽🔥 ¡¡𝔾𝕆𝕆𝕆𝕆𝕆𝕆𝕆𝕆𝕃!!

🙌 ¡STEFAN SAVIC!

🔴⚪ #AúpaAtleti
⚽ #AtletiJuve
🌟 #UCL

Loppuminuuteilla pallo osui boksissa Bonuccin käteen. Costa elehti VAR-tarkistusta vaatien, ja sai nykysääntöjen mukaan varoituksen – muuta ei vaihtomies Angel Correan upeasti rakentamasta tilanteesta pöytäkirjaan jäänyt.

Ottelun intensiteetti oli paikoin todella korkea, ja huippusuorituksia nähtiin niin nuorilta tähdiltä, kokeneilta maalivahdeilta, kuin rutinoituneilta puolustajilta. Hurjan sisääntulon kaudelle teki Héctor Herrera – vaihtomiehen ensimmäiset peliminuutit Atléticossa tuottivat joukkueelle sen tosissaan jahtaaman tasoitusosuman, kulmapotkutilanteesta. 2-2.