Yksi Mestarien liigan avauspäivän odotetuimmista kohtaamisista on FC Barcelonan vierailu Dortmundissa Signal Iduna Parkilla. Ottelua odottaa täynnä intoa myös kotijoukkue Borussian sveitsiläisvalmentaja Lucian Favre, joka tunnustautui lehdistötilaisuudessa suureksi Barcelonan ja Johan Cruijffin ihailijaksi.

– Olen iloinen Barcelonan kohtaamisesta. Vietin vuonna 1991 kaksi viikkoa seuraamassa Johan Cruijffin harjoitusmetodeja Barcelonassa. Cruijff on vaikuttanut uraani valmentajana, Favre kertoi AS:n mukaan.

– Olen suuri hyökkäävän pelitavan ystävä. Siitä tulee intohimoinen kohtaaminen. Pelaajani ovat erittäin motivoituneita ja tyytyväisiä.

Koko alkukauden sivusta seurannut Lionel Messi matkusti Barcelonan joukkueen mukana Saksaan, mutta Favre ei usko Messin vielä pelaavan – ainakaan ottelun alusta lähtien.

– Luulen, että Barcelona pelaa ilman Messiä. Olemme iloisia, että hän tuli mukaan, mutta sitä, voiko hän pelata toisella puoliajalla, ei tiedä vielä.

– Ilman Messiä Barca pelaa eri tavalla. Nyt heillä on (Antoine) Griezmann ja (Luis) Suárezkin on toipunut. Olen katsonut heidän neljä otteluaan. Athletic prässäsi erittäin hyvin. Betisiä vastaan Barca pelasi paremmin etenkin toisella puoliajalla, mutta heillä on ollut vaikeuksia.

– Nyt Barcalla on (Ansu) Fati, 16-vuotias pelaaja, ja (Carles) Pérez pelaamassa laidalla. He ovat erittäin hyviä pelaajia. Messin kanssa tai ilman.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Favre saa kohdata ottelussa myös vanhoja tuttuja, sillä Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegen pelasi hänen alaisuudessaan kasvattajaseurassaan Borussia Mönchengladbachissa.

– Tunnen hänet erittäin hyvin. Myös (Marco) Reus pelasi hänen kanssaan Gladbachissa.

– Ter Stegen on fantastinen maalivahti. Huomasin jo ensimmäisissä harjoituksissa hänen kanssaan, että hän on poikkeuksellinen maalivahti. Hän ansaitsee menestyksensä ja on todella korkealla tasolla, Favre jatkaa.

Lähde: AS