Englannin Valioliigan vakioasiantuntijana Sky Sportsilla työskentelevä Gary Neville päätti hyödyntää sunnuntai-iltapäiväänsä tarjoamalla uteliaille seuraajilleen Twitterissä tilaisuuden pommittaa häntä mitä erilaisimmilla kysymyksillä. Yksi Nevillen Q&A -session vastauksista pomppasi kuitenkin myös espanjalaisten futisjännärien silmille.

Eräs Twitterin käyttäjistä kysyi Nevilleltä, mikä on ”kummallisin asia, jota sinua on pyydetty allekirjoittamaan”. Nevillen suora vastaus kysymykseen kuului: ”Valencia-sopimus”.

Gary Neville

@GNev2
VALENCIA contract

Chrissie

@chrissielouenid
Weirdest thing you have been asked to sign ?

Lohkaisu tulee Valencian kannalta kenties epämiellyttäväänkin aikaan, sillä seura erotti juuri menneellä viikolla menestyneen ja pelaajien arvostaman päävalmentajan Marcelinon, ja korvasi tämän verrattain vihreällä Albert Celadesilla. Marcelino oli johdattanut Valencian kahdesti putkeen La Ligassa neljän parhaan joukkoon ja Mestarien liigaan.

Gary Neville oli joulukuussa 2015 todellinen yllätyspalkkaus Valencian valmentajaksi. Entisellä United-puolustajalla ei ollut lainkaan päävalmentajakokemusta eikä hän puhunut sujuvaa espanjaa.

[readmore from=Valencia]

Nevillen pesti olikin paitsi lyhyt, myös murheellinen. Heti ensimmäisessä pelissään Valencia hävisi Lyonille 0-2 pudoten Mestarien liigan pudotuspelivaiheesta. Vajaat kaksi kuukautta myöhemmin Barcelona rökitti Valenciaa Copa del Reyn semifinaaleissa Camp Noulla maalein 7-0. Valencia sai ensimmäisen voittonsa Nevillen alaisuudessa vasta kymmenennessä La Liga -ottelussaan eikä pitänyt kertaakaan maaliaan puhtaana.

Neville sai potkut seurasta 30. maaliskuuta, hoidettuaan tehtävää alle neljän kuukauden ajan. Sen koommin häntä ei ole valmentajana nähtykään, vaan Neville on keskittynyt TV-töihin. Joku myös tiedusteli kysymyssessiossa, tullaanko hänet vielä joskus näkemään valmentajana. Myös tähän kysymykseen Neville antoi suoran ja ytimekkään vastauksen: ”EI”.