CIES Football Observatory julkisti tiistaina listan Euroopan kalleimmista joukkueista. Real Madrid löytyy päälistauksessa ”vasta” sijalta kolme – ryhmä on tutkimuksen mukaan maksanut kaikkiaan 902 miljoonaa euroa. Yli miljardiin yltää tällä listalla ainoastaan Manchester City.

CIES Football Obs

@CIES_Football
First billion euro squad in football history: @ManCity invested an estimated €1.014 bn in transfer fees (add-ons included) to sign current players; @PSG_inside (€913M) & @realmadrid (€902M) not that far; more in last @CIES_Football Weekly Post ➡️ football-observatory.com/IMG/sites/b5wp…

La Liga -seuroista listan kymmenen kärjestä löytyvät odotetusti myös Barcelona ja Atlético Madrid. Sijat ovat kuitenkin vasta kuudes (Barcelona, 697M) ja yhdeksäs (Atlético, 550M).

Ylivoimainen ykkönen maanosan huippuliigoista on La Liga, kun vertaillaan kalleimman ja halvimman joukkueen hintalappuja. Realin 902 miljoonan miehistö on jopa 148 kertaa kalliimpi kuin Real Mallorcan. Paris Saint-Germainin nippu on 114 kerta hinnakkaampi kuin Nimesin. Valioliigassa ero on kaikkein pienin; Man Cityn miljardijengi maksaa ”vain” 32 enemmän kuin Norwich Cityn ryhmä.