Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Marcelo, José Mourinho ja ties kuka muu. Viime vuosina useat jalkapallomaailman supertähdet ovat joutuneet oikeuden eteen syyllistyttyään La Liga -uransa aikana erilaisiin verovilppeihin. Veronkierrosta on langetettu sakkoja ja mätkyjä useiden miljoonien eurojen edestä, mutta jokainen on selvinnyt kuitenkin ehdollisella vankeusrangaistuksella joutumatta kiven sisään.

Näillä näkymin yhtä vähällä ei kuitenkaan pääse verohallinnon työntekijä, joka huijasi jalkapalloilijoilta miljoonia. Syyttäjä vaatii tälle veroviranomaiselle, Leonor Sánchez-Caballerolle 11 vuoden vankeustuomiota useista huijauksista. Sánchez-Caballeron kerrotaan hankkineen vilpillisesti lähes 6,3 miljoonaa euroa.

Sánchez-Caballeron huijausten kohteeksi joutui kymmeniä Espanjassa pelanneita jalkapalloilijoita ja koripalloilijoita. Syytetyn väitetään huijanneen urheilijoilta veroja, joita heidän ei olisi todellisuudessa tarvinnut maksaa.

Sánchez-Caballeron uhreja on varmuudella 38, mutta lisäksi tutkitaan 102 urheilijan mahdollista huijauksen kohteeksi joutumista. Hänen merkittävimpiä ja tunnetuimpia uhrejaan ovat kaksi Real Madridin entistä pelaajaa, turkkilaiset Nuri Sahin ja Hamit Altintop.

Sánchez-Caballero väärensi useita dokumentteja ja ohjasi urheilijoiden maksamat verot lopulta omaan haltuunsa. Hän väärensi myös urheilijoiden allekirjoituksia.

Sahinilta Sánchez-Caballero huijasi reilut 1,2 miljoonaa euroa ja Altintopilta reilut puoli miljoonaa. Atlético Madridin Eduardo Salviolta ja Elías Mendesiltä hän haali yhteensä vajaat 600 000 euroa ja Valencian Aly Cissokholta 415 000 euroa. Myös liettualaiselta Marius Stankeviciusilta Sánchez-Caballero varasti seitsemännumeroisen summan.

Väitetyt rikokset tapahtuivat vajaan kahden vuoden sisällä helmikuun 2015 ja marraskuun 2016 välisenä aikana.

Lähteet: El Mundo ja Marca