Atlético Madrid -ikoni Fernando Torres pelasi tänään uransa viimeisen ammattilaisottelun. Jäähyväispelistä tuli murskaava pettymys, kun hyökkääjäkonkarin edustama Sagan Tosu hävisi Japanin J-liigan ottelun 6-1-numeroin Vissel Kobelle.

Vissel Kobessa pelasi Torresin vanhat maajoukkuetoverit David Villa ja Barcelona-ikoni Andres Iniesta.

Torres pelasi täydet 90 minuuttia, mutta ei onnistunut maalinteossa. Sagan Tosun ainoasta maalista vastasi pallon omaan maaliin ohjannut Kobe-puolustaja Thomas Vermaelen.

35-vuotias Torres piti perjantaina puheen, jossa hän antoi kehuja Japanille ja seuralleen.

– Kiitän Japania ja japanilaisia siitä innostuneisuudesta, jolla he auttoivat minua ensimmäisestä päivästä lähtien. Myös kilpailijoiden kannattajat kunnioittivat minua, vaikka pelasin toisessa seurassa.

– Olette osoittaneet tärkeitä arvoja, kuten kunnioitusta. Ettekä vain ihmisiä, vaan kaikkia meitä ympäröivää kohtaan. Teillä on kaunis maa, maa joka saa teiltä ansaitsemansa kunnioituksen.

– Tulen palaamaan tänne, koska minulla on vielä paljon paikkoja vierailtavana ja paljon ruokia syötävänä. Japani tulee olemaan minulle aina toinen kotini.

Torres jakoi tunteikkaan viimeisen iltansa Villan ja Iniestan lisäksi perheensä kanssa. Espanjalaishyökkääjä sai kukkia lapsiltaan.

Torres jatkaa seuraavaksi Tosunissa neuvonantajan roolissa.

Torres siirtyi J-liigaan kesällä 2018 jätettyään toista kertaa kasvattajaseuransa Atlético Madridin. Hyökkääjä viimeisteli 32 otteluun vain neljä maalia Japanissa.

Torres edusti myös urallaan Valioliigassa Liverpoolia ja Chelseaa. Maajoukkuetasolla mies voitti Espanjan paidassa kahdesti Euroopan mestaruuden ja MM-kultaa.

Lähde: Sky Sports