On olemassa monia tapoja, kuinka kuvailla Lionel Messin suuruutta pelaajana. Yksi tärkeimmistä ei varmaankaan ole Puskas-ehdokkuudet, mutta silti silläkin saralla Barcelonan tähti on ykkönen.

Messi sai maanantaina ennätyksellisen seitsemännen ehdokkuutensa Puskas-palkinnon saajaksi. Melkoisen komea saavutus, kun palkinto jaetaan vasta 11. kerran. Toki Messin kohdalla voi myös kysyä, kertooko seitsemäs kerta toden, sillä vielä kertaakaan hän ei Puskas-palkintoa päässyt pokkaamaan. Lähimpänä Messi oli vuonna 2015, kun hän sijoittui äänestyksessä toiseksi brasilialaisen Wendell Liran jälkeen.

Toiseksi eniten ehdokkuuksia on viisi kertaa ehdolle päässellä Neymarilla. Zlatan Ibrahimovic on ehdolla nyt neljännen kerran, ja lukeutuu erikoisella skorpionipotkumaalillaan yhdeksi voittajasuosikeista.

Koska tämä artikkeli käsittelee kuitenkin Messiä, niin keskitytäänpä välillä Messin 18. maaliskuuta tekemään ehdokasmaaliin. Sen jakoi Twitter-tilillään La Liga.

LALIGA English

@LaLigaEN
An angle only he could find... 😱📐

This Leo Messi GOLAZO has been nominated for the 2019 Puskas Award. 🔥

#LaLigaSantander

Messi saa pallon rangaistusalueen rajalla, ja maalivahdin lisäksi pallon ja maalin välissä on kuusi kenttäpelaajaa. ”Kirppu” ei kuitenkaan emmi, vaan sijoittaa pallon millintarkasti yläriman kautta verkkoon. Taiturimainen suoritus sai ansaitun standing ovationin myös kotijoukkue Real Betisin kannattajilta.

GiveMeSportin sivuilta voi katsoa myös kaikki Messin aiemmat ehdolle päässeet maalit.

Messin ja Ibrahimovicin ohella tänä vuonna ehdolle pääsivät RB Leipzigin Matheus Cunha, Kamerunin naisten maajoukkueen Ajara Nchout, Sampdorian Fabio Quagliarella, River Platen Juan Quintero, Utah Royalsin Amy Rodríguez, pohjoisirlantilaisen Cliftonville Ladiesin Billie Simpson, Crystal Palacen Andros Townsend sekä unkarilaisen Debrecenin Dániel Zsóri.

FIFA

@FIFAcom
🚨 #PUSKAS AWARD 🚨

The ten candidates have been revealed 👀

Vote now 🗳️👇

Unkarilaislegenda Ferenc Puskasin mukaan nimetty palkinto jaetaan vuosittain kalenterivuoden kauneimman maalin tehneelle pelaajalle.