Naistuomareita on alettu hiljalleen nähdä yhä useammissa korkean tason jalkapallo-otteluissa, joissa pelaajina ovat miehet. Naiset ovat jakaneet oikeutta muun muassa Saksan ja Ranskan pääsarjatasolla, ja viime keskiviikkona pelatussa UEFA Super Cupin ottelussa koko tuomarikolmikko oli naisia. Stéphanie Frappartista tuli huhtikuussa Ligue 1:n ensimmäinen naistuomari, ja sama nainen sai päävastuun myös Istanbulissa pelatussa Liverpool-Chelseassa.

Viikonloppuna lasikatto särkyi myös Espanjan La Ligassa, kun ottelussa Mallorca-Eibar toisena avustavana erotuomarina oli nainen, Guadalupe Porras. Porras oli osa Melero Lópezin tuomaritiimiä, ja suoriutui La Sextan mukaan iltapuhteestaan moitteetta. Onhan Porras jo kokenut tuomari. Hän aloitti tuomaroinnin Espanjan miesten piiritasolla 16 vuotta sitten, vietti kahdeksan kautta Segunda B:ssä ja kaksi Segundassa, kunnes sai tänä kesänä ylennyksen La Ligaan.

laSexta|Deportes

@DeporteslaSexta
#HISTÓRICA Guadalupe Porras Ayuso: se convirtió en Son Moix en la primera árbitra asistente de la historia de Primera división atres.red/llm1i

– Täytyy painottaa, että kuka tahansa voi päästä tähän pisteeseen, olipa hän mies tai nainen. Olen ollut aina yksi muiden joukossa. En ole ikinä ajatellut, että naisena minun olisi vaikeampaa päästä tälle tasolle, Porras sanoi AS:lle ennen La Liga -debyyttiään.

– Sillä hetkellä, kun päättää ryhtyä tähän, on samalla viivalla kollegojen kanssa. Saavutukset perustuvat tasa-arvoon, sillä me suoritamme kaikki samat testit.