La Liga alkaa tänään perjantaina! Ottakaamme ennakkotunnelmissa katsaus siirtomarkkinoihin, jotka sinänsä ovat vielä Espanjan osalta auki.

Listasimme tähän juttuun viisi mielenkiintoista hankintaa, joita kannattaa seurata tiiviisti alkavalla kaudella.

5. Eden Hazard, Chelsea -> Real Madrid

Isot saappaat, suorastaan valtavat saappaat. Hazard on pitkästä aikaa galáctico-hankinta. Cristiano Ronaldoa ei enää ole, Gareth Bale vaeltaa vaihtopenkin, katsomon ja koirankopin välillä ja Karim Benzema on Karim Benzema. Yhtälö tarkoittaa sitä, että Hazardin on pakko paukuttaa tehoja – mieluiten heti avauskierroksesta lähtien.

Kuva: Getty Images

Hazardin hankkiminen ei tietyllä tapaa yllättänyt ketään, niin kauan siitä oli ehditty puhua. Toisaalta taas se oli vähän yllättävää, kun viime kaudella Vinícius löi itseään läpi juuri hyökkäyksen vasemmalla laidalla.

Kesän harjoituspeleissä Hazard ei vielä ollut mikään sateentekijä, mutta potentiaalia siihen sinänsä on. Hazard on eittämättä futismaailman parhaita 1v1-ohittajia ja laidalta sisään leikkaavia pelaajia. Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten homma toimii, kun vastassa on Valioliigaan verrattuna enemmän matalla makaavia blokkipuolustuksia, joita vastaan ei pääse niin vapaasti haastamaan 1v1.

4. Fernando Calero, Real Valladolid -> Espanyol

Todella mielenkiintoinen hankinta, josta Espanyol maksoi vain kahdeksan miljoonaa euroa. Kyseessä on 23-vuotias toppari, jonka Espanyol nappasi Real Valladolidista. Hän nousee Atlético Madridiin myydyn Mario Hermoson tilalle.

Calero on tehnyt viime vuosina nopeaa nousua Espanjan kärkitasolle. Kausi 2016-17 meni Valladolidin B-joukkueessa kolmannella sarjatasolla. Toissa kaudella Calero oli nostamassa Valladolidin ykkösryhmää Segundasta pääsarjaan ja viime kaudella nuorehko espanjalainen tahkosi jo kahta vaille kaikki sarjapelit Valladolidin takalinjoilla La Ligassa.

Kuva: Getty Images

Calero on pelaajana melko monipuolinen. Osaa syöttää, osaa sijoittua, osaa taklata, taitaa pääpelaamisen. Missään hän ei ole vielä loistava, mutta tällä kehityskäyrällä on mielenkiintoista seurata, milloin siirtyy taas isompaan seuraan.

3. Nabil Fekir, Lyon -> Real Betis

Miten ihmeessä Real Betis onnistui naaraamaan tämän miehen itselleen? Ja vielä 19,75 miljoonalla eurolla! Viime kaudella Fekir iski Ranskan pääsarjassa tehot 9+7. Mestarien liigan kuudessa ottelussa syntyi kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Jotain Betisin kaappauksen tasosta kertoo se, että Transfermarktin mukaan Fekirin markkina-arvo on todellisuudessa 60 miljoonaa euroa. Olisi voinut luulla, että ottajia olisi ollut vähän isommissakin seuroissa.

Kuva: Getty Images

Vaan eipä siinä, on äärimmäisen mielenkiintoista seurata miten tämä pienikokoinen pallotaituri löytää La Ligassa tiloja vastustajien puolustuslinjojen selustoista.

2. Frenkie de Jong, Ajax -> Barcelona

Unohtakaa Antoine Griezmann, Barcelonan kesän tärkein hankinta on ehdottomasti Frenkie de Jong. Niin barcalainen pelaaja kuin olla ja saattaa. Eikä toki sinänsä ihme, kun on saanut futisoppinsa Ajaxissa.

De Jongille tuli hintaa 75 miljoonaa euroa. Se voi osoittautua hyvinkin edulliseksi korvaukseksi, kun puhutaan vasta 22-vuotiaasta pelaajasta. Pre-seasonilla de Jong on jo näyttänyt, kuinka valmis hän on nousemaan vaikka suoraan avaukseen.

Kuva: Getty Images

Uskomattoman monipuolinen ja varma syöttötaito yhdistettynä hyvään pelinlukuun tekee de Jongista Barcan seuraavan Sergio Busquetsin. Moni Barcan kannattaja olisi itse asiassa jo valmis nostamaan de Jongin Busquetsin tilalle keskikentän pohjalle, mutta sellaista tuskin vielä isommassa mittakaavassa nähdään. De Jongia ajettaneen sisään keskikentän kahdella laitatontilla, kunnes valmentajalla ei ole enää muuta mahdollisuutta kuin siirtää Busquets penkille ja de Jong kutospaikalle. Se tapahtuu ehkä vuoden kuluttua.

1. João Félix, Benfica -> Atlético Madrid

Ihan tolkuton kaveri. Ikää 19 vuotta, siirtyy uuteen maahan, kulttuuriin ja pelitapaan. Romahtaako? Ei, vaan alkaa takoa tehoja hetkestä 1 alkaen. Atlético maksoi itsensä kipeäksi Félixistä, mutta ensimmäisten hetkien perusteella näyttää siltä, että 126 miljoonaa euroa voi hyvinkin osoittautua järkeväksi investoinniksi.

Kuva: Getty Images

Félix voi pelata hyökkäyksessä kaikilla tonteilla. Atléticossa hänet on sijoitettu enimmäkseen laidalle ja kymppialueelle. Potentiaalia on vaikka ja mihin, eikä potentiaalin lunastamista tarvitse välttämättä odottaa pitkään. Nuorista pelaajista puhuttaessa pitää yleensä vähän varoa yltiöpäistä hehkutusta, mutta ei ole mitenkään mahdoton ajatus, että futismaailman hyökkäyspään kuninkaan tittelistä kisaavat lähivuosina Kylian Mbappé ja Félix.

La Liga starttaa perjantaina 16.8! Tilaa C More Total nyt, saat ensimmäisen viikon ilmaiseksi! Tarjous on voimassa pe-su koodilla LALIGA osoitteessa: cmore.fi/koodi. Käy klikkaamassa itsesi sisään ja varmista paikkasi espanjalaisen huippujalkapallon parissa!