Real Madridin entinen päävalmentaja, walesilainen John Toshack syyttää maanmiestään Gareth Balea kunnioituksen puutteesta seuraa kohtaan.

Laitahyökkääjä Balen, 30, on kerrottu jo pitkään olevan lähtökuopissa, mutta hän on yhä kirjoilla Madridissa, kun sarjakauden alkuun on enää reilut kaksi viikkoa aikaa.

Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane on avoimesti kertonut, että toivoo Balen jättävän seuran. Walesilaislaiturin rahakasta sopimusta on jäljellä vielä kolme vuotta.

[readmore from=Bale-Gareth]

Hän oli tiettävästi tänä kesänä jo lähellä siirtoa kiinalaiseen Jiangsu Suningiin, mutta lehtitietojen mukaan Madrid veti lopulta maton siirron alta.

Bale on itse pysynyt vaiti tilanteestaan, eikä hän ole aiempinakaan vuosina mediaa kommenteillaan liiemmin viihdyttänyt.

Yksi syy hiljaisuuteen saattaa yksinkertaisesti olla se, että Bale ei puhu espanjaa, vaikka hän on viettänyt maassa jo kuusi vuotta. Toshackia Balen käytös ei miellytä.

– Tule esiin, Gareth. Anna haastattelu, puhu puolestasi, kommentoi Toshack BBC:lle.

– (Balen) Asiat eivät ole sujuneet täällä Espanjassa, ja se surettaa minua.

– Olet ollut täällä nyt kuusi tai seitsemän vuotta. Et puhu paikallista kieltä. Se on loukkaus niitä ihmisiä kohtaan, joille työskentelet.

Urheilullisessa mielessä Balen aika Espanjassa on sujunut hyvin. Hän on voittanut Madridissa 13 pokaalia, joihin lukeutuu mm. neljä Mestarien liigan pyttyä ja yksi La Ligan mestaruuspalkinto.

– Hän on ollut tärkeä Real Madridissa, jatkoi Toshack.

– Se on vain iso sääli, että hän ei ole juurikaan sitoutunut maahan, jossa hän asuu.

– Yrittäisit, Gareth. Varaa hieman aikaa ja opettele kieli.