Maxi Gómezin tulevaisuus on ollut jo pidemmän aikaa yksi puhutuimmista puheenaiheista Espanjasta.

22-vuotias Celta-kärki poistuu Vigosta käytännössä varmuudella kuluvan kesän aikana. Valencia ja Celta ovat neuvotelleet jo pidemmän aikaa Gómezin siirrosta Mestallalle.

Celta halusi Gómezista aluksi ulosostopykälän mukaisesti 50 miljoonaa euroa, mutta vigolaisseura on pudottanut hintapyyntöään huomattavasti. Valencia tarjoaa Celtalle noin 15 miljoonaa euroa ja Santi Minan. Mina on Celtan kasvatti ja Celta haluaa Minan takaisin riveihinsä.

Marcan mukaan Valencia ja Celta ovat päässeet yhteisymmärrykseen vaihtokaupasta, jossa Gómez matkaa Mestallalle ja Mina takaisin Balaídosille. Myös Gómez ja Valencia ovat sopineet jo sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista.

Tilanne on kuitenkin muuttunut viimeisen vuorokauden aikana. West Ham on tehnyt viimeisen vuorokauden aikana Celtalle 40 miljoonan euron tarjouksen Gómezista. Osapuolet epäilevät Gómezin alkavan miettiä sitä, ottaako sittenkin taloudellisesti valtava tarjous vastaan Lontoosta, vaiko matkata Valenciaan pelaamaan Mestarien liigaa ykköskärkenä.

Celtan tarkoitus on kunnioittaa yhteisymmärrystä Valencian kanssa ja Gómezin on määrä allekirjoittaa seuraavien tuntien aikana Valencia-sopimuksensa. Tällä hetkellä päätös on kuitenkin vain Gómezin käsissä, eikä seurat tiedä, mitä Uruguayn Copa América -joukkueessa mukana ollut kärki on päättänyt.

Mina ehti jo todeta Copelle olevansa lähellä paluuta Celtaan.

– Paluuni Celtaan on hyvin lähellä. On silti selvää, ettei paluutani voi vielä sanoa varmaksi, koska jalkapallossa kaikki muuttuu niin nopeasti, Mina kertoi.