Uruguayn haaveet Copa Américan kultakantaan paluusta kahdeksan vuoden tauon jälkeen murenivat, kun se putosi lauantai-iltana Perulle puolivälierissä. Itse ottelussa ei ainuttakaan hyväksyttyä maalia nähty, ja ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailusta. Rankkarikisan ainoa epäonnistuja oli Barcelonan hyökkääjä, joka koki ensimmäisenä vetäjänä harvinaisen epäonnistumisen, kun Perun Pedro Gallese pysäytti ”El Pistoleron” yrityksen.

Suárez on totuttu näkemään erittäin varmana pilkkujen ampujana. Suárez oli onnistunut 14 edellisessä rankkarissaan, ja edellistä epäonnistumista saadaan hakea marraskuulta 2016.

Squawka

@Squawka
Luis Suarez's last 15 penalties for club and country:

✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅❌

His first miss from the spot since November 2016.

Squawka Live

@Squawka_Live
Uruguay 0-0 (4-5 pens) Peru FT:

🇺🇾❌ Suarez
🇵🇪✔️ Guerrero
🇺🇾✔️ Cavani
🇵🇪✔️ Ruidiaz
🇺🇾✔️ Stuani
🇵🇪✔️ Yotun
🇺🇾✔️ Bentancur
🇵🇪✔️ Advincula
🇺🇾✔️ Torreira
🇵🇪✔️ Flores

Peru defeat Uruguay on penalties to reach the #CopaAmerica semi-finals.

Suárez murtuikin epäonnistumisensa jälkeen täysin. Hän peitti kasvonsa pelipaitansa sisään ja pyyhki siihen kyyneliään. Helppo pala ei ollut pelin jälkeinen haastattelukaan.

– Vaikka hävisimmekin rankkareilla, tämä tulos on epäreilu. Luulen, että olen tällaisessa tilanteessa nyt ensimmäistä kertaa, mutta ei auta kuin nostaa pää pystyyn ja jatkaa, Suárez totesi medialle El Comercio Perún mukaan.

Rankkariratkaisuaan Suárez kuvaili näin:

– Halusin ampua kovaa ylös, tietäen, että maalivahti tuntee minut. Hän kuitenkin tarjosi minulle toista tolppaa, siten kuten vedin rankkarini toisena päivänä. Ajattelin sitten, että hän hyppää sinne.

Uruguay sai pallon pelin aikana maaliin kolmesti, mutta joka kerta videotuomarijärjestelmä VAR tuli Perun avuksi.

– Täytyy ajatella positiivisesti, sillä pelasimme hyvän pelin. Meillä oli enemmän paikkoja kuin heillä, ja loimme tilanteita. Meiltä hylättiin maaleja, sillä nykyään VAR:in kanssa nähdään kaikki, Suárez muistutti.

Copa Américan välierissä nähdään Etelä-Amerikan klassikko Brasilia-Argentiina ja Tyynenmeren klassikko Chile-Peru.