Espanja on voittanut alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. La Rojita sai loppuottelussa makean revanssin Saksasta ja juhli voittoa 2-1-lukemin.

Espanjan avausmaalin iski komealla tavalla jo seitsemännellä minuutilla Fabián Ruiz. Napolin keskikenttäpelaajan taidokas kaukolaukaus upposi vahvan syöksyn jälkeen boksin takaa tarkasti vasempaan nurkkaan.

Puolen tunnin kohdalla Espanjan johtotoppari Jesús Vallejo taklasi rumasti Gian-Luca Waldschmidtiä, mutta kapteeni selvisi saksalaisten protestoinnista huolimatta varoituksella.

Toinen Espanjan maali syntyi viimeisellä kaksikymppisellä Saksan maalivahdin Alexander Nübelin virheestä. Nübel pudotti Ruizin haastavan laukauksen eteensä ja Dani Olmo nakkasi irtopallon maalivahdin yli nostaen verkkoon.

81. minuutilla Carlos Soler oli ampua lopullisen niitin. Valencia-laiturin veto osui tolppaan.

Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Saksa kavensi ja palasi peliin mukaan. Nadiem Amirin kaukolaukaus otti kimmokkeen Espanjan puolustuksesta ja yllätti Espanjan maalivahdin Antonio Siveran.

Espanja pelasi Saksaa vastaan myös kaksi vuotta sitten finaalissa. Tuolloin joukkue hävisi niukasti 1-0.

Nyt edellisten kisojen pettymys kuitattiin mestaruusjuhliin. Turnauksen parhaana pelaajana palkittiin keskikenttäpelaaja Ruiz.