Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkue voitti torstaina ikäluokkansa EM-kisojen välierässä Ranskan 4-1.

Ranska siirtyi johtoon vartin kohdalla. Jeff Reine-Adélaïde rynnisti pallon kanssa usean pelaajan ohi Espanjan rangaistusalueelle ja Junior Firpo repi hänet kumoon. Tuomari vihelsi välittömästi pilkun. Vetovastuu oli Jean-Philippe Matetalle, joka sijoitti pelivälineen rauhallisesti oikeaan alakulmaan. 0-1.

Espanja tuli tasoihin kymmenisen minuuttia myöhemmin. Marc Roca laukoi suoraan Mikel Oyarzabalin antamasta kulmapotkusta. Ranskan maalivahti Paul Bernardoni torjui ensimmäisen yrityksen, mutta paluupallokin tuli Rocalle, joka ei erehtynyt toistamiseen. 1-1.

La Rojitan toinen osuma syntyi hieman ennen taukovihellystä, ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Oyarzabalia rikottiin juuri ja juuri rangaistusalueen sisäpuolella ja Espanja sai rangaistuspotkun. Oyarzabal asteli itse pelivälineen taakse ja toimitti sen sisään. 2-1.

Espanja laittoi ottelun pakettiin heti toisen puoliskon alussa. Oyarzabal nappasi pelivälineen itselleen Ranskan pallonmenetyksen jälkeen ja laittoi Fábian Ruizin vauhtiin. Ruiz käänsi vielä oikealle Dani Olmolle, joka latasi ensikosketuksellaan pallon tyhjään verkkoon. 3-1.

Myös Espanjan neljäs maali syntyi Ranskan pallonmenetyksestä. Espanja sai pelivälineen syvällä vastustajan puoliskolla kulmapotkun jälkitilanteessa. Lopuksi Pablo Fornals keskitti vasemmalta laidalta ulkosyrjällään rangaistusalueen poikki Borja Mayoralille, joka tykitti puolivolleyn voimalla maaliin. 4-1.

Espanja kohtaa ensi sunnuntaina loppuottelussa Saksan, joka voitti aiemmin torstaina Romanian toisessa välierässä 4-2. Espanja ja Saksa taistelivat Euroopan mestaruudesta myös edellisissä kisoissa. Tuolloin Saksa oli finaalissa vahvempi lukemin 1-0.