Tanskan maajoukkueen kapteeni, 30-vuotias toppari Simon Kjær saattaa vaihtaa kesän aikana maisemaa. Kjærin agentti Mikkel Beck puhui tanskalaiselle Ekstrabladetille, ja Beckin mukaan Kjær ei ole tyytyväinen rooliinsa Sevillassa.

Mikäli myös Sevillan uusi päävalmentaja Julen Lopetegui aikoo harjoituttaa samanlaista pelaajarotaatiota kuin Sevillassa viime kaudella nähtiin, Kjærille riittää. Kjær oli Sevillan avauskokoonpanossa kauden viimeisistä 11 ottelusta vain neljässä. Agentin mukaan Kjær on kuitenkin juuri nyt uransa huipulla, ja hän tarvitsee säännöllistä peliaikaa ensi kesän EM-kisojen lähestyessä.

– Tein keskustelussani urheilujohtaja Monchin kanssa selväksi, että Simon ei ole kiinnostunut kaudesta rotaatiossa, Beck totesi Ekstrabladetille.

– Simon on uransa huipulla ja on kehittynyt maailmanluokan keskuspuolustajaksi, kuten kaikki näkivät viime kesän MM-kisoissa. Hän ei siis aio istua penkillä joka kolmannessa tai neljännessä pelissä ja pilata siten rytmiään, kuten kävi kauden viimeisinä kuukausina väliaikaisvalmentaja Joaquin Caparrosin johdolla. Siihen saakka hän oli pelannut henkilökohtaisesti erinomaisen kauden.

– Emme kuitenkaan vielä tiedä, kuinka uusi valmentaja aikoo menetellä.

Tanskalaislehden mukaan Kjær on neljän miljoonan euron nettovuosipalkallaan Sevillan parhaiten palkattu pelaaja. Agentin puheet ovatkin selkeä signaali seurajohdolle.

Vaikka maaleja ei puolustajalle kauden aikana merkittykään, onnistui hän omassa roolissaan kauden aikana erinomaisesti. Kjær oli muun muassa La Ligan eniten laukauksia blokannut pelaaja.

Mikkel Beckin mukaan Sevilla saattaa myydä kesän aikana jopa yli puolet pelaajistostaan, joten Kjærinkään asema ei ole varma. Sopimusta tanskalaisella on jäljellä vielä kaksi vuotta. Mitään pakonomaista lähdön tarvetta Kjær ei tunne, mutta hän on viihtynyt aiemmalla urallaan hyvin etenkin Italiassa.

[readmore from=Kjaer-Simon]

– Koko perhe on tyytyväinen Sevillassa, ja se on Simonille tärkeää. En siis usko, että kovinkaan moni seura pystyisi houkuttelemaan Simonia pois.

– Kiinnostusta Simon Kjærin tasoista pelaajaa kohtaa on suurseurojen tahoilta kuitenkin aina – niin on ollut hänen koko uransa ajan jokaikisessä siirtoikkunassa. Kiinnostus ei kuitenkaan takaa, että se myös johtaisi siirtoon, Beck muistuttaa.

Sevilla maksoi Kjæristä kesällä 2017 Fenerbahcelle 12,5 miljoonaa euroa. Aiemmin Kjær on pelannut muun muassa Wolfsburgissa, AS Romassa ja Lillessä, joten TOP 5 -liigoista kokematta on vain Valioliiga.