Segundan kärkikaksikko Osasuna ja Granada varmistivat jo aiemmin nousunsa ensi kaudeksi La Ligaan, ja sunnuntai-iltana selviää vihdoin myös kolmas sarjanousija. Vastakkain asettuvat kotijoukkue Mallorca ja Deportivo La Coruña, joka voitti torstaina otteluparin avausosan maalein 2-0.

Ensimmäisen kohtaamisen ylivoimaisesti puhutuin tilanne nähtiin 40. peliminuutilla. Mallorcan Marc Pedraza tuli pahasti myöhässä taklaukseen ja liukui nappulat edellä päin Deportivon kapteenin Alex Bergantiñosin kasvoja. 34-vuotias Bergantiños kannettiin kentältä ja vietiin sairaalaan saamaan jatkohoitoa. Pedrazalle puolestaan nostettiin punainen kortti, ja hän poistui kentältä kyynelehtien, selvästi tapahtuneesta järkyttyneenä. Bergantiños kun vuosi kentälle myös runsaasti verta.

Myöhemmin tiedotettiin, että Bergantiños oli saanut alahuuleensa peräti 70 tikkiä. Pedraza oli taklauksestaan niin syvässä shokissa, että Mallorcan valmentajan José Luis Martín nähtiin lohduttavan häntä kesken pelin. Myöhemmin Pedraza ja Martí vierailivat Bergantiñosin luona sairaalassa. Martí kuvaili Pedrazaa ”jaloimmaksi tuntemakseen jalkapalloilijaksi”.

El Chiringuito TV

@elchiringuitotv
Susto en Riazor tras un golpe durísimo de Pedraza en el rostro de Bergantiños. El deportivista está consciente y el bermellón, expulsado. Minuto 40. (1-0) #PlayoffLaLiga123

Kaunaa taklauksen uhri ei jäänyt kantamaan, vaan suhtautui tapahtuneeseen hyvällä urheiluhengellä.

– Tällainenkin kuuluu jalkapalloon. Minulla oli huonoa tuuria mennessäni kaksinkamppailuun. Hän tuli tilanteeseen jalka eteenpäin ojennettuna ja osui kasvoihini, Bergantiños kommentoi niittiä.

– Sanoin jo Pedrazalle, että hän voi rauhoittua. Tällaista sattuu tässä ammatissa.

Deportivo tiedotti Bergantiñosin päässeen sairaalasta perjantaina, mutta hänelle suositeltiin seuraavaksi päiviksi lepoa urheilusta.

Ottelu Mallorca-Deportivo alkaa sunnuntaina kello 22, ja on nähtävissä C Moren kanavilla.

Lähde: Periodista Digital