Argentiinalaislegenda Mario Kempes haluaisi nähdä, miten maajoukkue pärjää ilman Barcelonan tähtihyökkääjää Lionel Messiä.

Ensi viikolla 32 vuotta täyttävä Messi teki keskiviikkona Argentiinan ainoan maalin rangaistuspotkusta, kun joukkue pelasi 1-1-tasapelin Paraguayta vastaan Copa Américan alkulohkovaiheessa.

Argentiina hävisi ensimmäisessä pelissään Kolumbialle 0-2, joten sen on voitettava viimeisessä lohko-ottelussaan Qatar ja toivottava suosiollisia tuloksia muista peleistä, jos se mielii kahdeksan parhaan joukkoon.

Kempesin mukaan Messin olisi hyvä pitää jälleen vähintään taukoa maajoukkueesta.

Messi vetäytyi maajoukkueesta viime kesän MM-kisojen jälkeen ja palasi päävalmentaja Lionel Scalonin käytettäväksi vasta maaliskuussa ystävyysotteluun Venezuelaa vastaan. Häneltä jäi väliin kuusi harjoitusottelua, joten varsinaisista merkityksellisistä peleistä hän ei ollut poissa.

– Minusta se ei olisi niinkään huono ajatus antaa Messille taukoa. Tai ehkä hänen pitäisi itse päättää levätä, kommentoi vuoden 1978 maailmanmestari Kempes TyC Sportsille.

Hänen mukaansa Messin läsnäolo vaikuttaa ajoittain joukkueeseen negatiivisesti.

– Pelaajista tuntuu, että heidän on annettava pallo hänelle. Pelistä puuttuu luonnetta.

– Mitä tapahtuisi, jos Messin ottaisi tästä joukkueesta pois? Mitä jos lepuuttaisimme häntä ja yrittäisimme koota joukkueen ilman Messiä? Se voisi antaa mahdollisuuden kukoistaa pelaajille, jotka ovat todella hyviä seurajoukkueissaan.

Messi on pelannut A-maajoukkuetasolla 132 ottelua ja tehnyt 68 maalia. Hän on Argentiinan kaikkien aikojen paras maalintekijä. Pokaalit ovat kuitenkin karttaneet Messiä hänen maajoukkueurallaan, vaikka hän onkin pelannut neljässä arvoturnauksen loppuottelussa.

Argentiina on viimeksi juhlinut arvoturnauksen voittoa vuonna 1993, jolloin se voitti Copa Américan loppuottelussa Meksikon 2-1.