Espanjan jalkapalloilua ravistelee nimellä Operaatio Oikos tunnettu ottelumanipulaatioskandaali, jossa useita Espanjan kolmen ylimmän sarjatason pelaajia epäillään ottelutulosten järjestämisestä. Liigan arvellaan sekaantuneen lisäksi myös huumekauppaan ja rahanpesuun. Soppaa tutkii poliisivoimien lisäksi Espanjan jalkapalloliitto.

Vyyhdin pääepäiltyjä ovat Real Madrid -taustaiset veteraanipelaajat, 38-vuotiaat Raul Bravo ja Carlos Aranda. Todistusaineistoa kaksikkoa vastaan on haalittu muun muassa puhelukuunteluista sekä autoon piilotetusta äänitelaitteesta.

AS julkaisi kotisivuillaan torstaina erään puhelinkeskustelun, jossa paljastuu jutusta mielenkiintoinen sivujuonne koskien uruguaylaishyökkääjä Diego Rolánia. Rolán vietti viime syyskauden Leganésissa, mutta siirtyi kevään ajaksi lainalle Alavésiin.

Leganésissa pelatessaan Rolán asui vuokralla Raúl Bravon omistamassa asunnossa, ja oli tälle puhelun hetkellä velkaa 7 000 euroa. Velanperinnästä vastasivat Bravo ja Aranda itse, jotka matkustivat Málagasta Madridiin Rolánin tavatakseen. Puhelussa he keskustelevat Rolánin pelikaverin Recion kanssa.

Málagasta lähtöisin oleva Recio toimi mitä ilmeisimmin Bravon ja Arandan välittäjänä. Tähän tulokseen on tullut poliisi tutkimuksissaan, todeten myös, että ”Bravo ja Aranda uhkailevat pelaajaa itse, jotta hän maksaa velkansa.”

Rolán pelasi yhteensä kauden aikana 15 ottelussa vain 507 minuuttia, ja oli poissa useista otteluista pienten vammojen ja flunssan takia. Puhelinkeskustelu antaa tosin aika epäilyttävän kuvan Rolánin fyysisestä kunnosta ja terveyden ylläpitämisestä muutenkin.

Julkaisemme tässä 8.1. nauhoitetun Arandan ja Recion välisestä puhelinkeskustelun sen osan, jonka AS on sivuillaan julkaissut.

Aranda: ”Arvaa mitä, olen ollut Madridissa eilisestä lähtien.”

Recio: Niin?

A: Kuule, onko Rolán jäämässä vai lähdössä? (tammikuiseen siirtoon viitaten)

R: Hän lähtee, hän lähtee. Kysytkö talon takia?

A: Hänen täytyy maksaa yksi juttu, ja hän näyttelee typerää.

R: Hän tekeytyy ihan hulluksi, eikö?

A: Hän osaa asiansa tosi hyvin.

R: Eikä osaa, mutta hän on tosi hauska tyyppi. Hän ei käy treeneissä, ja silloin kun hän tulee treeneihin, hän tulee kännissä ja haisee viskiltä.

A: Kun näet hänet huomisen treeneissä, sano hänelle, että tulin Raúlin kanssa tapaamaan häntä hänen kotonaan.

R: Paljonko hän on velkaa?

A: 7 000 euroa sähköstä ja vedestä. Ei hän maksa sitä, ennen kuin haen rahat itse huomenna.

R: Sen näkee, ettei hän ole menossa minnekään. Hän asuu täällä Madridissa, ja juhlii joka päivä.

A: Ei kai hän hassumpi pelaaja ole?

[readmore from=Operaatio-Oikos]

R: Ei, hän on vain feikki. Hänellä on taitoja, mutta hän vain on feikki.

A: Mutta hän ei treenaa eikä mitään…

R: Treenaisikin… Hänellä on ollut ripuli kolme päivää, mutta viime viikolla hän tuli treeneihin umpijurrissa.

A: Sano hänelle, että soitin sinulle vihaisena ja minun piti tulla tänne asti Málagasta. Käske häntä lopettamaan hölmöily, tai muuten hän joutuu vaikeuksiin.