Espanjan nimivahva joukkue sai pettyä alle 21-vuotiaiden EM-kisojen avausottelussaan, kun niin ikään hyvin nimekäs kotijoukkue Italia oli parempi maalein 3-1. Espanjan maalin teki komealla laukauksella Real Madridin Dani Ceballos, joka laukoi tuomaristosta suorasukaisia kommentteja pelin jälkeen. Ceballosin mukaan Italian kova pelitapa sai Espanjan pelin raiteiltaan.

– Totta puhuen pelasimme erinomaisesti ensimmäiset 25 minuuttia, mutta he saivat potkimalla meidät pois ottelusta. Ei se ole oikea tapa voittaa pelejä. Myöhemmin Italia tiesi, miten peliä pelataan ja voitti ottelun ansaitusti, Ceballos totesi AS:n mukaan.

– Ottelun tärkeys oli tiedossamme. Meillä ei ollut riittävästi luonnetta. Italia tasoitti pelin vaarattomasta tilanteesta.

– Minun mielipiteeni on, että tappio johtui luonteen puuttumisen lisäksi monista pelin tapahtumista, ja saamistamme kolhuista. Nyt meillä on kaksi peliä jäljellä, ja aiomme tarttua tilaisuuteen.

Erityisesti keskikenttäpelaaja puhisi tilanteesta, jossa Bolognan toppari Arturo Calabresi kohteli häntä itseään kaltoin jo ottelun avausvartilla. Ceballosin mielestä rike oli helposti ulosajon arvoinen.

– En ymmärrä mitään. Meille pidettiin 25 minuutin esitelmä VAR:n toiminnasta ja siitä, miten sen avulla suojellaan pelaajia. Sitten saan 15. minuutilla potkun polveeni eikä tuomari katso sitä videolta. Se oli selkeä punainen.