Noususta La Ligaan käydään kiivasta taistelua, toistaiseksi vielä neljän joukkueen kesken. Karsinnan välierien ensimmäiset osat toivat etulyöntiasemat ryhmille, jotka kauden kokonaiskuvaan peilaten saattavat yllättää.

Useiden suomalaiskannattajienkin harmiksi Málaga hävisi keskiviikkona vieraspelinsä La Corunalle. Isäntien tehokas toinen jakso tuotti sille peräti kolme maalia, ja Málaga menetti taukojohtonsa – lopputulos 4-2.

Torstaina puolestaan ensimmäisen kiinnityksensä finaaliin otti Mallorca, kukistamalla Albaceten kotonaan 2-0.

Näin siis kotitaika piti molempien välieräparien ensimmäisissä osaotteluissa. Kummassakin niistä lähempänä finaaleita on nyt joukkue, joka sijoittui varsinaisella kaudella vastustajaansa heikommalle sarjataulukon portaalle.

Karsinnoissa on käytössä vierasmaalisääntö, mikä varsinkin Málagalle sopinee mainiosti. Myös loppuottelu pelataan kaksiosaisena.

Málagan Rosaledalla pelataan toinen osaottelu huomenna lauantaina, Albaceten isännöidessä Mallorcaa sunnuntaina. CMoren kanavilta voi seurata otteluita suorina lähetyksinä.