Saarivaltakunnassa pidetään selvänä, että Walesin maajoukkueen päävalmentajan Ryan Giggsin suurin ongelma on se, kuinka saada mahdollisimman paljon irti Real Madridin Gareth Balesta.

Wales on ollut viime aikoina alamaissa. Kesäkuun kahdessa EM-karsintapelissään joukkue koki tappiot Kroatialle ja Unkarille.

– Se on aina hieman jonglöörausta, kun yrittää löytää paikan, jolla Gareth ja pelaajat hänen ympärillään voivat olla tehokkaita, Giggs myöntää.

– Meillä on niin monta pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan oikealla laidalla tai kymppipaikalla. Mielestäni Gareth on osoittanut muutaman viime vuoden aikana, että hän pystyy pelaamaan kärjessä, kymppipaikalla tai oikealla. Minun työni on löytää hänelle ja myös muille paras mahdollinen paikka.

Bale on iskenyt komeat 31 maalia 77 A-maaottelussa. Tappiopelissä Unkaria vastaan mies hääri sillä laidalla, jolta vastustaja rakensi voittomaalinsa.

Heti kamppailun jälkeen Bale lensi takaisin Madridiin. Sielläkään pelaajan tilanne ei näytä erityisen valoisalta Zinédine Zidanen alaisuudessa – sopimusta on jäljellä vielä kolme vuotta.

Lähde: Mirror