Norjalaislupaus Martin Ødegaard siirtyi Real Madridiin jo vuonna 2015, mutta hän on pelannut seuran edustusjoukkueessa vasta kahdesti.

Kaksi edellistä sarjakautta Ødegaard, 20, on viettänyt lainalla Hollannissa. Ensimmäisen sesonki meni Heerenveenissä ja viimeisin Vitessessä, jossa hän kuului joukkueen avainpelaajiin.

Ødegaard pelasi Vitessessä 39 ottelua, joissa hän teki yhteensä 11 maalia ja syötti 12.

– Tämä on ollut hyvä kausi. Olen ottanut isoja harppauksia ja kehittänyt pelaamistani, kommentoi Ødegaard VG:lle.

Norjalainen lähtee hyvin todennäköisesti taas ensi kaudeksi muualle. Ødegaardin mukaan hän haluaa löytää seuraavan seuransa hyvissä ajoin, jotta ei käy kuten viime vuonna, jolloin hän liittyi Vitesseen vasta siirtoikkunan loppupuolella.

– En halua sen tapahtuvan uudelleen. Haluan lomailla ja nauttia tauosta, mutten halua tämän kesän menevän niin kuin viime vuonna.

– Real Madrid on todella tyytyväinen minuun, mutta siellä on vaikea päästä pelaamaan, ja niin on luultavasti ensi kaudellakin.

– He (Madrid) ovat myyneet monia pelaajia takaisinosto-option kanssa. Minä en välitä siitä, miten se toteutuu. Haluan vain mennä jonnekin, jossa minulla on mahdollisuus pelata ja valmentaja, joka uskoo minuun.

Siirtohuhuissa Ødegaard on yhdistetty Ajaxiin.