Robin Lodin ensimmäinen kausi Espanjan kentillä oli pettymys.

Suomen A-maajoukkueen keskikenttäpelaaja siirtyi ilmaiseksi viime kesänä Segundassa pelaavan Sportingin riveihin. Perinteikkässä asturialaisseurassa Lodista odotettiin ehdotonta joukkueen avainpelaajaa.

Kausi ei kuitenkaan sujunut odotetusti – niin Sportingilta kuin Lodiltakaan. Sportingin tavoite oli nousta La Ligaan, mutta mahdolliset viimeiseen nousukarsintapaikkaan ovat käytännössä mitättömät. Kymmenentenä sarjataulukossa olevan Sportingin on voitettava loput neljä ottelua, eikä edessä olevat neljä seuraa saa napata juurikaan pisteitä.

Jos viimeisellä nousukarsintapaikalla oleva Cádiz nappaa viimeisestä kolmesta ottelustaan yhteensä kaksi pistettä, ei Sportingilla ole enää matemaattista mahdollisuutta nousukarsintapaikkaan.

Lod sai syyskaudella varsin mukavasti peliaikaa, mutta kevätkaudella suomalaisen peliminuutit ovat jääneet olemattomiksi.

– Olemme pettyneitä kauteen, koska emme pelaa sarjan kärkipaikoista. Kausi on ollut vaikea niin minulle kuin koko joukkueelle. Olen kärsinyt kahdesta loukkaantumisesta, enkä ole muutenkaan saanut missään vaiheessa pelata jatkuvasti. Olisin voinut antaa enemmän, Lod totesi.

Lod haluaisi jäädä Sportingin riveihin, jos keskikenttäpelaajan saama vastuu nousee.

– Sporting on iso seura, jolla on hienot perinteet. Tämän seuran on pelattava pääsarjassa, ja olisi hienoa voida auttaa tätä joukkuetta. En ole katunut Sportingiin siirtymistäni missään vaiheessa kautta. Halusin tulla tänne ja haluan pelata niin hyvin kuin pystyn.