Girona hävisi sunnuntaina La Ligan toiseksi viimeisellä kierroksella Levantelle kotikentällään maalein 2-1.

Tappio tiesi käytännössä sitä, että Girona vaihtaa sarjatasoa Segundaan ensi kaudeksi. Gironan on voitettava kauden viimeinen ottelunsa, toivottava Celtan häviävän jo pudonneelle Rayolle ja samalla noustava kuuden maalin takaa maalierossa Celtan edelle.

Gironan päävalmentaja Eusebio Sacristán oli kuin mennyt mies ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tämä on äärimmäisen vaikea hetki, mutta haluan heti kantaa vastuun. Olen täysin vastuussa tästä. Saavuin tähän seuraan suurella innolla. Halusin luoda jatkuvuutta näiden pelaajien kanssa, jotka olivat tehneet loistavaa työtä. Työskentelin läpi kauden luottaen siihen, että pääsemme tavoitteeseemme, mutta emme onnistuneet siinä, Sacristán totesi.

– Olen pettänyt tämän seuran täysin. Petin seuran, enkä ollut luottamuksen arvoinen. Haluan pyytää heiltä anteeksi, jotka uskoivat minuun. En kyennyt antamaan heille sitä, mitä he odottivat. Haluan pyytää anteeksi seurajohdolta, omistajilta, pelaajilta ja kaikilta työntekijöiltä, jotka tekevät mitä tahansa tämän seuran eteen. Haluan pyytää anteeksi kannattajilta ja koko Gironan kaupungilta. Ansaitsemme täysin silti tämän.

Girona voitti kuluvalla kaudella La Ligassa niin Real Madridin, Sevillan kuin Valencian. Girona onnistui nappaamaan myös tasapelit Barcelonalta ja Atléticolta. Girona pudotti Atléticon Copan neljännesvälierissä.