Barcelona alkaa olla lähellä uutta pelaajahankintaa, mikäli Sportin tietoja on uskominen.

Barcelonalaislehti kertoo, että Barca on edennyt pitkälle neuvotteluissa Manchester Unitedin Juan Matan kanssa. Neuvottelut ovat juuri nyt jäissä tärkeiden Mestarien liiga -otteluiden vuoksi, mutta keskusteluja on tarkoitus jatkaa heti Barcan kauden päättymisen jälkeen.

Sportin mukaan lähes kaikki on jo sovittu, mutta joistain yksityiskohdista vielä väännetään. Mata esimerkiksi haluaisi vähintään kaksivuotisen sopimuksen. Tässä vaiheessa ei tiedetä, onko Barca suostumassa 31-vuotiaan pelintekijän vaatimukseen.

Sportin tietojen mukaan rahasta ei ole tulossa kynnyskymystä, sillä Matan vuosipalkka olisi noin viisi miljoonaa euroa. Ylipäätään siirto olisi Barcelonalle edullinen. Matan nykyinen sopimus kun päättyy tähän kauteen, joten Barcan ei tarvitsisi maksaa Unitedille siirtokorvausta.

[readmore from=Barcelona]

Toki on vielä mahdollista, että Mata jatkaa uraansa Unitedissa. Manchesterilaisseura on tehnyt Matalle useita jatkosopimustarjouksia, joista tiettävästi ”viimeinen” esitettiin aivan hiljattain. Mata ei ole kuitenkaan ollut halukas allekirjoittamaan jatkoa. Sopimustarjouksia on tullut myös muista seuroista, mutta Sportin tietojen mukaan miehen ykkösvaihtoehto on Barcelona.

Mata on Real Oviedon ja Real Madridin kasvatti, joka löi itsensä läpi Valenciassa. Sieltä matka jatkui Chelseaan kesällä 2011 ja Unitediin tammikuussa 2014.

Espanjan maajoukkueessa Mata on esiintynyt 41 kertaa. Viimeisimmän maaottelunsa mies pelasi marraskuussa 2016.