Suomalaishyökkääjä Berat Sadikin ura Espanjan toisella sarjatasolla Segundassa on jäämässä toistaiseksi lyhyeksi, sillä Sadikin seuran Gimnástic de Tarragonan putoaminen sinetöityi viikonloppuna. Tippuminen varmistui sunnuntaina Albaceten ja Numancian 0-0 -tasapelillä. Gimnástic oli hävinnyt lauantaina kotonaan Extremaduralle 0-1, Sadikin katsottua koko ottelun vaihtopenkiltä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
ALB 0-0 NUM (FT) - Con este resultado el @NASTICTARRAGONA desciende matemáticamente a Segunda División B, tras cuatro temporadas seguidas en la categoría de plata. Es el sexto descenso del histórico Nástic al que deseo un pronto retorno a Segunda División A.

Viisi kierrosta ennen sarjan päätöstä putoamisviivan päällä olevat Numancia ja Rayo Majadahonda ovat Gimnásticilta 13 pistettä karussa. Nämä tulevat kuitenkin kuittaamaan varmat kolme pistettä pelaamatta jäävästä ottelusta konkurssin tehnyttä Reusia vastaan, joten Gimnásticin putoaminen on varmaa. Gimnástic ehti pelata Segundassa neljä perättäistä kautta.

Sadik on pelannut Segundassa kevään aikana 11 ottelussa yhteensä 378 minuuttia tehden joukkueelleen yhden maalin rangaistuspotkusta. Hänen sopimuksensa Gimnásticin kanssa kattaa myös kauden 2019-2020.

Robin Lod puolestaan sai sunnuntaina pitkästä aikaa peliminuutteja, kun hänen joukkueensa Sporting Gijón vieraili Mallorcalla. Lod tuli ottelussa kentälle 68. peliminuutilla tilanteessa 1-1. Ottelu sai kuitenkin Sportingin kannalta kurjan lopun, kun Mallorcan vaihtomies Alex Lopéz teki isännille 2-1 -johtomaalin 95. peliminuutilla.

Tappio jätti Sportingin kuuden pisteen päähän nousukarsintaan oikeuttavasta kuutospaikasta, kun sarjaa on pelaamatta viisi kierrosta.

Mallorca-peli oli suomalaiselle seurajoukkueen paidassa vasta vuoden 2019 seitsemäs sarjaottelu. Näistä peleistä Lod on ollut vain kaksi kertaa avauksessa. Huhtikuussa hän ei pelannut minuuttiakaan, ja neljästä ottelusta kolmessa Lod ei mahtunut edes vaihtopenkille.